Riscul pentru evenimente de tip psihotic poate începe în copilărie
Cu cât este mai urbanizat mediul în care trăieÈ™te un copil - apropierea de drumuri intens circulate, casă cu vopsea ce conÈ›ine plumb, dar È™i locuitul în familii care trăiesc în sărăcie È™i cu venituri foarte mici, cu atât a fost mai mare numărul de experienÈ›e de tip psihotic pe care le-au avut copiii de-a lungul unui an.
Aceasta este concluzia la care au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Rochester, care au evaluat date din studiul Adolescent Brain Cognitive Development (ABCD Study) și au observat acești factori de risc. Informațiile au fost analizate și colectate de la 8.000 de copii care au participat la acest studiu și se corelează cu rezultate mai vechi ale unor studii desfășurate cu adulți tineri.
AceÈ™ti factori de mediu cresc riscul de a dezvolta experienÈ›e de tip psihotic - halucinaÈ›ii, iluzii, care pot fi prescursorii diagnosticului de schizofrenie mai târziu în viaţă.
„Este tulburător că asocierea dintre aceste expuneri È™i experienÈ›ele de tip psihotic sunt dejq prezente în copilăria târzie”, a spus David Dodell-Feder, Ph.D, Profesor de Psihologie È™i Neurostiinte È™i conducător al acestui studiu. „Faptul că impactul acestor expuneri ar putea apărea încă din preadolescenţă subliniază importanÅ£a prevenÈ›iei timpurii”, a mai notat el.
Universitatea din Rochester este unul dintre cele 21 de centre Statele Unite ale Americii, care adună date pentru Studiul ABCD. Începând din 2017, 340 de copii în vârstă de 10 ani din zona Rochester au participat la studiu. În total studiul urmăreÈ™te peste 11.000 de copii până la vârstă de adulÈ›i tineri È™i colectează informaÅ£ii despre modul în care dezvoltarea biologică, comportamentele È™i experienÈ›ele afectează maturarea creierului, dar È™i alte aspecte cum ar fi rezultatele academice sau starea generală de sănătate.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Explicația anumitor stări de fapt influențează percepția de bine sau rău
- Intervențiile care se concentrează pe construirea punctelor forte pot îmbunătăți dispoziția persoanelor triste
- Terapia bazată pe mindfulness oferă o nouă speranță adolescenților cu depresie
- Somnul este esențial în tratamentul durerilor cronice
- Tratament ayurvedic in loc de neuroleptice/antipsihotice?
- Evolutie episod psihotic acut/tulburare psihotica acuta ?
- 2 episoade psihotice acute
- Descrieți episoadele voastre psihotice
- Episod pshihotic
- Caz psihotic acut cu internare la obregia dr Eduard Motoescu.
- Episod psihotic acut si atipic
- Psihoză la 21 de ani și simptomele de după episod
- În 6 luni psihoza disparecu ajutorul neurofeedback-ului. Funcționează pentru toți.