Riscul de miocardită, semnificativ mai mic după doza de rapel, comparativ cu riscul asociat cu primele doze de vaccin împotriva COVID-19

Riscul de miocardită, semnificativ mai mic după doza de rapel, comparativ cu riscul asociat cu primele doze de vaccin împotriva COVID-19

©

Autor:

Riscul de miocardită, semnificativ mai mic după doza de rapel, comparativ cu riscul asociat cu primele doze de vaccin împotriva COVID-19
Miocardita, o afecÈ›iune inflamatorie a inimii, a fost raportată a fi mai frecventă la persoanele mai tinere de sex masculin, în urma vaccinării împotriva COVID-19. Deoarece riscul de miocardită este mai mare după a doua doză de vaccin, există o cerință imediată de a evalua riscul asociat cu o a treia doză, deoarece programele de rapel sunt implementate la nivel internaÈ›ional pentru a combate varianta Omicron a SARS-CoV-2.
Un nou studiu, publicat pe serverul medRxiv, a evaluat riscul de apariÈ›ie a miocarditei după efectuarea unei doze de rapel. Studiul, desfășurat în perioada 1 decembrie 2020 - 15 noiembrie 2021, a folosit baza de date NHS Immunization Management Service pentru a aduna date despre toate persoanele care au primit vaccinul COVID-19 în Anglia. Pentru a determina asocierea dintre prima, a doua sau a treia doză de vaccin AstraZeneca, Pfizer sau Moderna sau infecÈ›ia cu SARS-CoV-2 cu miocardită, datele individuale ale pacienÈ›ilor au fost corelate cu datele naÈ›ionale pentru mortalitate, internare în spital È™i testare SARS-CoV-2. Au fost excluse din studiu persoanele spitalizate cu miocardită cu doi ani înainte de perioada de studiu.

Conform rezultatelor, 13,5% dintre indivizi au fost testaÈ›i pozitiv pentru SARS-CoV-2 după ce au primit prima doză de vaccin, 30,9% după ce au primit a doua doză È™i 0,9% după ce au primit a treia doză. Procentul de persoane spitalizate sau care au murit din cauza miocarditei în timpul perioadei de studiu a fost de 0, 006%, dintre care 0, 001% la sută au apărut în decurs de 1-28 de zile după orice doză de vaccin.

Un risc crescut de miocardită a fost observat la bărbaÈ›ii cu vârsta sub 40 de ani în zilele 1-28 după prima È™i a doua doză de vaccinuri Moderna È™i Pfizer, cât È™i după a doua doză AstraZeneca È™i un test pozitiv SARS-CoV-2. În cazul vaccinului Pfizer, riscul a fost crescut inclusiv după doza de rapel. La femei, un risc crescut de miocardită a fost observat numai în 1-28 de zile după a doua doză de vaccin Moderna. În cazul femeilor în vârstă, nu a fost observată nicio asociere între miocardită È™i vaccinare, în timp ce la bărbaÈ›ii în vârstă riscul de miocardită a crescut după a treia doză de vaccin Pfizer È™i un test SARS-CoV-2 pozitiv.

Prin urmare, studiul actual arată că riscul de deces sau de spitalizare din cauza miocarditei este mai mare în urma primei È™i a doua doze de vaccinare. În schimb, riscul este semnificativ mai mic după a treia doză de vaccinare. În plus, în comparaÈ›ie cu vaccinurile cu adenovirus, vaccinurile ARNm au avut un risc mai mare. În plus, studiul a indicat că riscul de miocardită a fost mai mare la bărbaÈ›ii sub 40 de ani decât la femeile din aceeaÈ™i grupă de vârstă.

sursa: News Medical

Data actualizare: 30-12-2021 | creare: 30-12-2021 | Vizite: 370
Bibliografie
An evaluation of the association between COVID vaccination and myocarditis in 42 million people aged 13 or older, link: https://www.news-medical.net/news/20211228/An-evaluation-of-the-association-between-COVID-vaccination-and-myocarditis-in-42-million-people-aged-13-or-older.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anticorpii COVID-19 persistă cel puÈ›in 9 luni după infecÈ›ie conform unui nou studiu
  • Vaccinul împotriva COVID-19 este sigur pentru femeile gravide È™i nu afectează calitatea laptelui matern
  • Mai puÈ›in de 1,5% dintre decesele cauzate de COVID-19 sunt raportate la persoanele complet vaccinate
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum