Varianta britanică a COVID-19, asociată cu o rată a mortalității semnificativ mai mare, arată cercetările

©

Autor:

Varianta britanică a COVID-19, asociată cu o rată a mortalității semnificativ mai mare, arată cercetările
Un studiu recent, realizat de epidemiologi de la Universitățile din Exeter și Bristol, a arătat că tulpina britanică de SARS-CoV-2 este asociată cu o rată de mortalitate semnificativ mai mare în rândul adulților diagnosticați în comunitate, comparativ cu tulpinile care circulau anterior.
Studiul a comparat ratele de deces în rândul persoanelor infectate cu noua variantă și a celor infectați cu alte tulpini. Rezultatele studiului arată că rata de deces printre pacienții cu tulpina britanică a virusului este cu 30% până la 100% mai mare.

Datele arătă că noua variantă a determinat decesul a 227 de persoane într-un eșantion de 54.906 de pacienți, comparativ cu 141, numărul deceselor raportate la tulpinile anterioare pe același eșantion de pacienți. Cu noua variantă detectată deja în peste 50 de țări din întreaga lume, analiza oferă informații cruciale guvernelor și oficialilor din domeniul sănătății pentru a preveni răspândirea acesteia. Autorul principal al studiului, Robert Challen, profesor la Universitatea din Exeter, a declarat: „În comunitate, moartea din cauza COVID-19 este încă un eveniment rar, dar varianta B.1.1.7 crește riscul. Tulpina britanică a virusului nu poate fi neglijată, deoarece aceasta nu doar că este mai mortal, dar și capacitatea sa de răspândire s-a dovedit mai mare.”

Varianta Kent, detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020, a fost identificată ca fiind mult mai rapidă și mai ușor de răspândit și a fost în spatele introducerii unor noi interdicții în Marea Britanie. Studiul arată că transmisibilitatea mai mare a tulpinii Kent a însemnat că mai multe persoane care anterior ar fi fost considerate cu risc scăzut, au fost spitalizate cu varianta mai nouă.

„Ne-am concentrat analiza asupra cazurilor care au avut loc între noiembrie 2020 și ianuarie 2021, când atât variantele vechi, cât și noua variantă, erau prezente în Marea Britanie. Acest lucru a însemnat că am fost capabil să maximizeze numărul de potriviri”, a declarat co-autorul Leon Danon, profesor la Universitatea din Bristol. Ellen Brooks-Pollock de la Universitatea din Bristol a completat: „Am fost norocoși că mutația s-a întâmplat într-o parte a genomului acoperită de testele de identificare de rutină. Mutațiile viitoare ar putea apărea și se vor răspândi fără control”.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 15-03-2021 | creare: 15-03-2021 | Vizite: 529
Bibliografie
Variant B.1.1.7 of COVID-19 associated with a significantly higher mortality rate, research shows, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/03/210310122445.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  •