Riscul de depresie poate crește în ultimul an de viață
Autor: Vasiliu Alina
Un studiu recent publicat în Journal of the American Geriatrics Society a constatat că cei mai mulți indivizi se confruntă cu simptome depresive, mai ales în ultimul an de viață.
În studiul care a inclus 3.274 de persoane, simptomele depresiei s-au accentuat în ultima lună de viață. Rezultatele au arătat că 59,3% dintre participanți sufereau de depresie în ultima lună de viață. Femeile și tinerii au avut cele mai mari rate de simptome depresive. Persoanele cu cancer au raportat un risc crescut de depresie la sfârșitul vieții, în timp ce indivizii cu boală pulmonară și deficiențe în activitățile din viață zilnică au înregistrat rate ridicate pe parcursul ultimul an de viață.
„Simptomele psihologice sunt importante de abordat pe parcursul întregii vieți, dar mai ales în contextul unei boli grave sau cronice, pentru a reduce suferința și suferința și pentru a ajuta indivizii să experimenteze un sfârșit mai bun”, a declarat autorul studiului, Elissa Kozlov.
Depresia influențează calitatea vieții, iar acesta este primul studiu care a analizat impactul factorilor legați de depresie în ultimul an de viață.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Anxietatea la vârsta mijlocie, asociată cu un risc mai mare de boli cardiovasculare și diabet în rândul bărbaților
- Simpla prezență a smartphone-ului în preajma noastră poate reduce capacitatea cognitivă
- Terapia prin expunere adresate unei fobii poate avea efect și asupra unei fobii din altă sferă
- Terapia mindfulness pentru ameliorarea tulburărilor de anxietate
intră pe forum