Cum poate fi promovată sănătatea mintală la tineri în timpul pandemiei COVID-19?

©

Autor:

Cum poate fi promovată sănătatea mintală la tineri în timpul pandemiei COVID-19?
O serie de pași simpli și practici, ce pot fi abordați de către orice familie, pot promova rezistența împotriva problemelor de sănătate mintală la tineri în timpul pandemiei COVID-19. Mai puține ore petrecute în mod pasiv în fața unui ecran ar putea promova sănătatea mintală la tineri în timpul pandemiei, arată un studiu publicat în revista PLOS.
Pandemia COVID-19 a introdus schimbări fără precedent în viața copiilor și adolescenților. Multe dintre schimbări, împreună cu factorii de stres asociați pandemiei, pot crește riscul de depresie, anxietate și probleme de comportament la tineri. Anumite măsuri simple, inclusiv reducerea timpului petrecut citind știri sau privind ecranul dispozitivelor electronice, împreună cu un somn suficient și un program structurat zilnic, pot promova rezistența împotriva problemelor de sănătate mintală la tineri în timpul pandemiei actuale.

În noul studiu, cercetătorii au recrutat participanți din două studii longitudinale în desfășurare la care au participat exclusiv copii și adolescenți. Tinerii, împreună cu îngrijitorii lor, au completat un chestionar inițial de evaluare a comportamentelor sociale, a psihopatologiei și a factorilor de stres asociați pandemiei în aprilie și mai 2020. O parte dintre participanți, peste 180, au finalizat o sarcină similară de evaluări șase luni mai târziu.

La începutul pandemiei, tinerii care au petrecut mai puțin timp pe dispozitivele digitale, precum și cei care au petrecut mai puțin de două ore pe zi pentru a citi știri, au avut mai puține simptome ale unei tulburări de externalizare, în timp ce timpul petrecut mai mult în natură a fost marginal asociat cu simptome mai mici de internalizare. Asocierea puternică dintre factorii stresanți legați de pandemie și psihopatologie a fost absentă în rândul copiilor care au folosit mai puțin dispozitivele electronice.

„Problemele de sănătate mintală au crescut dramatic în rândul copiilor și adolescenților în timpul pandemiei COVID-19, în special în rândul celor care au prezentat niveluri ridicate de factori de stres asociați pandemiei. Un număr de strategii simple pot promova o sănătate mintală mai bună în timpul pandemiei, inclusiv o rutină zilnică structurată, limitarea utilizării pasive a timpului pe ecran, limitarea expunerii la știrile despre pandemie și, într-o măsură mai mică, petrecerea timpului în natură și obținerea cantității recomandate de somn.”, au adăugat autorii studiului.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 18-08-2021 | creare: 18-08-2021 | Vizite: 377
Bibliografie
Less passive screen time, more structure better for kids' mental health during pandemic, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210816102542.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum