Mesageria text: un instrument eficient de psihoterapie (studiu)

©

Autor:

Mesageria text: un instrument eficient de psihoterapie (studiu)
Intervenția bazată pe mesaje text poate fi un instrument de psihoterapie promițător și fezabil din punct de vedere clinic pentru îngrijirea persoanelor cu afecțiuni psihice severe, se arată într-un studiu recent, publicat în revista medicală Psychiatric Services.
Odată cu apariția pandemiei cu noul coronavirus, multe persoane diagnosticate cu afecțiuni psihice severe au fost nevoite să reprogrameze vizitele la medicul terapeut, accesul acestora la servicii de sănătate mintală fiind limitat. Cercetătorii de la Colegiul Dartmouth din New Hampshire, Statele Unite și-au dorit să limiteze un eventual decalaj ce ar fi putut apărea între pacienți și au căutat o metodă alternativă prin care să poată fi furnizate în continuare servicii de sănătate mintală.

Oamenii de știință au demarat studii clinice pentru a evalua eficacitatea unui program de psihoterapie bazat pe transmiterea de mesaje text între terapeut și pacient. Specialiștii au descoperit că psihoterapia prin mesagerie text se potrivește excelent în contextul actual, deoarece oferă un contact asincron cu un terapeut de sănătate mintală în timp ce crește cantitatea de contact pe care îl poate avea un individ.

„Acest studiu este foarte interesant, deoarece a arătat o îmbunătățire reală a celor care au folosit intervenția bazată pe mesageria text simultan cu îngrijirile normale, lucru valabil pentru persoanele cu unele dintre cele mai grave forme de boli mintale. Rezultatele sunt promițătoare. Anticipăm că persoanele cu psihopatologie mai puțin severă s-ar putea face chiar mai bine cu acest tip de intervenție mobilă.”, a explicat unul dintre autorii studiului, William. J. Hudenko, profesor asistent de cercetare în departamentul de științe psihologice la Universitatea Dartmouth.

Rezultatele studiului clinic au demonstrat că 95% dintre participanți au inițiat intervenția și au trimis mesaje text către terapeuți în 69% din zilele posibile, cu o medie de patru texte pe zi. Participanții, 49 la număr, au trimis aproximativ 165 sau mai multe mesaje text și au primit 158 ​​sau mai multe mesaje. S-a constatat că intervenția este sigură, deoarece au fost raportate zero evenimente adverse. 91% dintre participanți au considerat terapia prin mesagerie text acceptabilă, 94% au indicat că i-a făcut să se simtă mai bine, iar 87% au spus că o vor recomanda unui prieten.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-07-2020 | creare: 30-07-2020 | Vizite: 766
Bibliografie
Text messaging: The next gen of therapy in mental health, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200728155457.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!