Riscul de cancer de piele este mai redus la persoanele cu afecțiuni atopice
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Riscul de cancer de piele este mai redus la persoanele cu afecțiuni atopice](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43842.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul, realizat printr-o colaborare între cercetătorii de la Universitatea din Finlanda de Est și Spitalul Universitar Kuopio, a implicat aproape 500 de persoane care prezentau un risc crescut de a dezvolta cancer de piele. Dintre participanții la studiu, 171 aveau antecedente pentru o afecțiune atopică.
Rezultatele au arătat că persoanele cu atopie aveau un risc cu până la 50% mai mic de melanom decât persoanele fără o afecțiune atopică. În plus, riscul general de cancer de piele, indiferent de tipul de cancer, a fost semnificativ mai scăzut la persoanele cu atopie, comparativ cu persoanele neatopice.
Studiul actual este primul care arată că există o legătură puternică și semnificativă între condițiile atopice și cancer. Descoperirea actuală este importantă deoarece afecțiunile atopice sunt extrem de comune la nivel global. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că studiul actual este doar un prim pas în înțelegerea relației dintre atopie și cancerul de piele și că mai multe cercetări sunt necesare pentru a confirma aceste descoperiri și pentru a determina mecanismele subiacente ale acestei relații.
În plus, notează autorii, este important de menționat faptul că descoperirile nu ar trebui să încurajeze oamenii să ignore riscul de cancer de piele sau să înceteze să se protejeze de expunerea la soare.
sursa: News Medical
Data actualizare: 08-03-2023 | creare: 08-03-2023 | Vizite: 270
Bibliografie
People with atopy have lower prevalence of cancers in extracutaneous sites and reduced melanoma risk, link: https://www.news-medical.net/news/20230306/People-with-atopy-have-lower-prevalence-of-cancers-in-extracutaneous-sites-and-reduced-melanoma-risk.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Prevalența și supraviețuirea în cazul cașexiei la pacienții cu cancer: o revizuire sistematică și meta-analiză
- Fasolea poate îmbunătăți sănătatea intestinală și metabolismul supraviețuitorilor de cancer colorectal
- Chimioterapia a fost asociată cu durerea nervoasă persistentă la 4 din 10 pacienți cu cancer
- Un nou medicament ar putea reduce răspândirea melanomului cu până la 90%
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cancer de piele
- O alunita diagnosticata ca fiind melanom malign
- Diagnostic melanom malign coroid operat, ce se intampla mai departe?
- Melanom malign, lamurire
- Ajutor! Melanom malign cu metastaze
- Pot avea un copil si sau face stimulari hormonale?
- Operatie melanom
- Cancer de piele (nu stiu sigur)
- Alunita sau melanom?
- Cancer piele