Riscul bolilor de inimă este semnificativ scăzut la persoanele care consumă zilnic legume bogate în nitrați

©

Autor:

Riscul bolilor de inimă este semnificativ scăzut la persoanele care consumă zilnic legume bogate în nitrați

Consumul unei singure porții de legume bogate în nitrați în fiecare zi reduce semnificativ riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, indică un studiu recent publicat pe Science Daily.
Studiul a investigat dacă persoanele care au consumat în mod regulat cantități mai mari de legume bogate în nitrați, cum ar fi verdeață cu frunze și sfeclă roșie, au avut tensiune arterială mai mică și a examinat, de asemenea, dacă aceiași oameni au mai puține șanse de a fi diagnosticați cu boli de inimă pe termen lung.

Cercetătorii au examinat date de la peste 50. 000 de persoane care locuiesc în Danemarca și care au luat parte la un studiu de amploare desfășurat pe o perioadă de 23 de ani. Ei au descoperit că persoanele care au consumat cele mai multe legume bogate în nitrați au avut o tensiune sistolică sistolică mai mică cu 2,5 mmHg și un risc între 12 până la 26% mai mic de boli de inimă. Cercetătorul principal, medicul Catherine Bondonno de la Institutul Edith Cowan pentru Cercetare Nutrițională, a declarat că identificarea dietelor pentru prevenirea bolilor de inimă este o prioritate.

„Rezultatele noastre au arătat că, consumând pur și simplu o ceașcă de legume crude (sau o jumătate de cană de legume fierte) bogate în nitriți în fiecare zi, oamenii ar putea să-și reducă semnificativ riscul de boli cardiovasculare”, a spus dr. Bondonno. Cea mai mare reducere a riscului a fost pentru boala arterială periferică (26 la sută), un tip de boală cardiacă caracterizată prin îngustarea vaselor de sânge ale picioarelor. Studiu arată, de asemenea, că oamenii prezintă un risc mai scăzut de atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale și insuficiență cardiacă.

Studiul a constatat că o cantitatea optimă de legume bogate în nitrați a fost de o cană pe zi și consumul unei cantități mai mari nu pare să ofere niciun beneficiu suplimentar. „Oamenii nu trebuie să ia suplimente pentru a-și crește nivelul de nitrați, deoarece studiul a arătat că o cană de legume cu frunze verzi în fiecare zi este suficientă. Nu am văzut beneficii suplimentare la persoanele care au consumat niveluri mai ridicate de legume bogate în nitrați”, a spus dr. Bondonno.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 07-05-2021 | creare: 07-05-2021 | Vizite: 488
Bibliografie
One cup of leafy green vegetables a day lowers risk of heart disease, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/05/210504112604.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul moderat de alcool pentru o inimă sănătoasă – un mit?
  • Decalarea programului de somn în weekend este nocivă pentru sănătate
  • Rolul zincului împotriva complicațiilor diabetului
  •