Rezultatele primului studiu clinic publicat despre tratamentul COVID-19 sunt pozitive
![Rezultatele primului studiu clinic publicat despre tratamentul COVID-19 sunt pozitive](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=38245.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Deși până la momentul actual nu există tratamente specifice împotriva noului coronavirus, este posibil că anumite medicamente existente, utilizate împotriva altor boli, să aibă anumite beneficii.
Studiul inițial a început la momentul la care erau mai puțIn de 500 cazuri confirmate la nivel mondial, investigând dacă medicamentele antivirale împotriva HIV-ului ar putea ameliora simptomatologia bolnavilor cu COVID-19. Studiul a inclus 199 de pacienți internați cu COVID-19 la Spitalul Jin Yin-Tan, care au primit tratament standard sau combinația lopinavir-ritonavir. Rezultatele au fost publicate recent și s-au dovedit a fi promițătoare, astfel că această combinație este la momentul actual investigată în studii la scară largă. Studiul a arătat că starea bolnavilor care au primit în mod aleator lopinavir-ritonavir s-a îmbunătățit mai rapid, iar timpul până la ameliorarea clinică a fost mai scurt, în comparație cu cei care au primit doar terapie standard. Mai mult, combinația a avut un profil bun de siguranță.
Rezultatele acestui studiu vor fi luate în considerare în studiul RECOVERY (Randomised Evaluation of COVid-19 thERapY), care utilizează o platformă pentru evaluarea a aproximativ 30 de medicamente cu potențial beneficiu terapeutic împotriva COVID-19.
Studiul RECOVERY este unul din cele mai mari studii despre tratamentul COVID-19. Un al doilea mare studiu se numește REMAP-CAP, fiind început în Anglia.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 16-04-2020 | creare: 16-04-2020 | Vizite: 539
Bibliografie
Positives in first published clinical trial of COVID-19 treatment: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/04/200406120130.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Testul rapid de diagnostic pentru COVID-19
- Simptomele gastrointestinale care pot apărea la pacienții infectați anterior cu SARS-CoV-2 sunt adesea neglijate
- Mutațiile frecvente ale virusului SARS-CoV-2, motivul pentru care inclusiv persoanele vaccinate se pot reinfecta
- Riscul de transmisie COVID-19 în spații slab ventilate - evaluat de un instrument online, gratuit
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ce set de analize se fac după vindecarea de covid?
- Perioada „critica” covid ??
- Test anti sars-cov 2 IGG
- Hipertensiune sau diabet + coronavirus: inlocuiti inhibitorul de conversie a angiotensinei
- Tuse cronica post COVID19
- Vitiligo si coronavirusul
- Centrul de informare ROmedic despre Coronavirus