Rezultate promițătoare pentru un dispozitiv non-invaziv de tratament pentru tinitus

©

Autor:

Rezultate promițătoare pentru un dispozitiv non-invaziv de tratament pentru tinitus
Tinitus sau țiuitul/zgomotul în urechi este o afecțiune surprinzător de debilitantă și, totodată, dificil de tratat. Acum, un nou studiu desfășurat în Irlanda și Germania a înregistrat rezultate promițătoare folosind un dispozitiv ce combină căștile cu un stimulator pentru limbă.
Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul Science Translational Medicine.

Sistemul denumit Lenire constă într-o pereche de căști cu bluetooth la care se difuzează sunete care reduc percepția tinitusului și un dispozitiv de stimulare electrică - numit Tonguetip - care trebuie așezat pe limbă. Prin stimularea electrică a limbii, creierul este „forțat” să-și redirecționeze atenția de la urechi.

În cadrul studiului clinic, voluntarii au folosit dispozitivul zilnic, timp de 60 de minute, timp de 12 săptămâni. Apoi, participanții au completat chestionare pentru a se vedea dacă simptomele s-au redus. Ulterior, participanții și-au reevaluat simptomele la fiecare câteva luni, timp de un an.

Rezultatele cercetărilor au arătat că 83,7% din cei 326 de participanți au îndeplinit protocolul studiului. Dintre aceștia, 66,5% au arătat o reducere a simptomelor de tinitus, rezultatul păstrându-se până la un an de la studiu.

Dispozitivul Lenire a fost pus la dispoziția unor pacienți din Irlanda și Germania, iar o companie a depus acte în vederea aprobării dispozitivului în SUA.

sursa: MedicalXpress
foto: B. Conlon et al., Science Translational Medicine (2020)

Data actualizare: 13-10-2020 | creare: 13-10-2020 | Vizite: 3339
Bibliografie
Non-invasive stimulation device to treat tinnitus shows positive results in clinical trials, link: https://medicalxpress.com/news/2020-10-non-invasive-device-tinnitus-positive-results.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cercetătorii descriu o metodă obiectivă de diagnosticare a tinitusului
  • Australia. Unul din patru adulți suferă de tinitus, o tulburare ce determină un „țiuit în urechi”
  • Efectele indirecte ale COVID-19 asupra tinitusului, o condiție comună manifestată prin „țiuit” în urechi, discutate de cercetători
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum