Relația dintre consumul de alimente fermentate în sarcină și dezvoltarea copiilor la vârsta de 3 ani

Relația dintre consumul de alimente fermentate în sarcină și dezvoltarea copiilor la vârsta de 3 ani

©

Autor:

Relația dintre consumul de alimente fermentate în sarcină și dezvoltarea copiilor la vârsta de 3 ani
Cercetătorii japonezi au examinat legătura dintre consumul de alimente fermentate de către mame în timpul sarcinii È™i dezvoltarea copiilor la vârsta de 3 ani. Cercetarea a utilizat date din Studiul Japoniei privind Mediul È™i Copiii (JECS), analizând 60.910 perechi mamă-copil. Consumul matern de alimente fermentate, cum ar fi miso, natto, iaurt È™i brânză, a fost evaluat prin intermediul unui chestionar autoadministrat privind frecvenÈ›a consumului de alimente.

Rezultatele studiului publicat în revista PLoS ONE au arătat că un consum mai mare de brânză È™i iaurt în timpul sarcinii a fost asociat cu un risc redus de întârzieri în dezvoltarea neuromotorie a copiilor la vârsta de trei ani. În speță, mamele din cel mai înalt cvartil de consum de brânză au avut copii cu riscuri semnificativ mai scăzute de întârzieri în dezvoltarea abilităților de comunicare, motorii grosiere, motorii fine, de rezolvare a problemelor È™i sociale. Efecte benefice, deÈ™i mai puÈ›in pronunÈ›ate, au fost observate È™i pentru consumul de miso, în timp ce natto nu a arătat o corelaÈ›ie semnificativă cu reducerea întârzierilor de dezvoltare.

Aceste descoperiri subliniază importanÈ›a dietelor materne bogate în alimente fermentate, care pot îmbunătăți sănătatea intestinală a mamei È™i, prin extensie, pot avea un impact benefic asupra dezvoltării fetale. Studiul evidenÈ›iază necesitatea unei înÈ›elegeri mai profunde a impactului specific al diferitelor tipuri de alimente fermentate asupra dezvoltării timpurii a copiilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-06-2024 | creare: 26-06-2024 | Vizite: 267
Bibliografie
Eating cheese during pregnancy linked to better neurodevelopmental outcomes in children, link: https://www.news-medical.net/news/20240624/Eating-cheese-during-pregnancy-linked-to-better-neurodevelopmental-outcomes-in-children.aspx

Image by Wounds_and_Cracks on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce conÈ›in de fapt alimentele fermentate?
  • O nouă teorie a cercetătorilor: fermentaÈ›ia externă a alimentelor stă la baza creÈ™terii creierului de-a lungul evoluÈ›iei speciei
  • Băuturi fermentate pe bază de plante: compoziÈ›ie nutriÈ›ională, proprietăți senzoriale È™i beneficii pentru sănătate
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum