Relația dintre consumul de alimente fermentate în sarcină și dezvoltarea copiilor la vârsta de 3 ani

©

Autor:

Relația dintre consumul de alimente fermentate în sarcină și dezvoltarea copiilor la vârsta de 3 ani
Cercetătorii japonezi au examinat legătura dintre consumul de alimente fermentate de către mame în timpul sarcinii și dezvoltarea copiilor la vârsta de 3 ani. Cercetarea a utilizat date din Studiul Japoniei privind Mediul și Copiii (JECS), analizând 60.910 perechi mamă-copil. Consumul matern de alimente fermentate, cum ar fi miso, natto, iaurt și brânză, a fost evaluat prin intermediul unui chestionar autoadministrat privind frecvența consumului de alimente.

Rezultatele studiului publicat în revista PLoS ONE au arătat că un consum mai mare de brânză și iaurt în timpul sarcinii a fost asociat cu un risc redus de întârzieri în dezvoltarea neuromotorie a copiilor la vârsta de trei ani. În speță, mamele din cel mai înalt cvartil de consum de brânză au avut copii cu riscuri semnificativ mai scăzute de întârzieri în dezvoltarea abilităților de comunicare, motorii grosiere, motorii fine, de rezolvare a problemelor și sociale. Efecte benefice, deși mai puțin pronunțate, au fost observate și pentru consumul de miso, în timp ce natto nu a arătat o corelație semnificativă cu reducerea întârzierilor de dezvoltare.

Aceste descoperiri subliniază importanța dietelor materne bogate în alimente fermentate, care pot îmbunătăți sănătatea intestinală a mamei și, prin extensie, pot avea un impact benefic asupra dezvoltării fetale. Studiul evidențiază necesitatea unei înțelegeri mai profunde a impactului specific al diferitelor tipuri de alimente fermentate asupra dezvoltării timpurii a copiilor.

sursa: News Medical

Data actualizare: 26-06-2024 | creare: 26-06-2024 | Vizite: 343
Bibliografie
Eating cheese during pregnancy linked to better neurodevelopmental outcomes in children, link: https://www.news-medical.net/news/20240624/Eating-cheese-during-pregnancy-linked-to-better-neurodevelopmental-outcomes-in-children.aspx

Image by Wounds_and_Cracks on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce conțin de fapt alimentele fermentate?
  • O nouă teorie a cercetătorilor: fermentația externă a alimentelor stă la baza creșterii creierului de-a lungul evoluției speciei
  • Băuturi fermentate pe bază de plante: compoziție nutrițională, proprietăți senzoriale și beneficii pentru sănătate
  •