Reglarea inflamației în boala Alzheimer utilizând un dispozitiv de curățare de dimensiuni foarte mici
©
Autor: Domșa Dariana
![Reglarea inflamației în boala Alzheimer utilizând un dispozitiv de curățare de dimensiuni foarte mici](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41217.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Bariera hemato-encefalică, bariera fiziologică ce există între sistemul sanguin și sistemul nervos și caracteristicile sale patologice complexe reprezintă un factor cheie care afectează tratamentul bolilor degenerative. Acumularea slabă de medicamente în locurile de leziune și eficacitatea nedorită a reducerii depunerilor de plăci beta-amiloid sau a proteinei Tau trebuie rezolvate urgent.
În studiul actual, cercetătorii au proiectat un nanocurățător cu un miez copolimer PLGA care pătrunde în bariera hemato-encefalică încărcat cu rapamicina, cu peptida KLVFF și peptida DAG clivabilă cu acid. DAG poate spori efectul de direcționare și internalizare al nanocurățătorului către celulele endoteliale ale unității neurovasculare în leziunile AD și, ulterior, se poate detașa de dispozitivul de curățare, ca răspuns la micromediul acid al endozomilor.
Apoi, KLVFF expus poate captura și transporta proteinele beta-amiloid (Aβ) către microglie, atenuând neurotoxicitatea indusă de acestea. Rapamicina, un promotor al autofagiei, este eliberată rapid din nanocurățător pentru a îmbunătăți degradarea Aβ și a normaliza starea inflamatorie. În mod colectiv, constatările lucrării actuale oferă o strategie de a viza cu precizie leziunile AD și de a modula micromediului leziunii, pentru a obține o terapie eficientă a AD.
sursa: News Medical
Data actualizare: 18-02-2022 | creare: 18-02-2022 | Vizite: 577
Bibliografie
Regulating inflammation in Alzheimer's disease using a nanocleaner, link: https://www.news-medical.net/news/20220214/Regulating-inflammation-in-Alzheimers-disease-using-a-nanocleaner.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Visăm și în timpul somnului non-REM, conform unui studiu
- Meningita: doar 3% dintre pacienți prezintă toate cele trei simptome ale afecțiunii
- Cercetătorii au identificat o moleculă critică pentru regenerarea funcțională a creierului
- Activitatea fizică zilnică oferă beneficii imediate pentru sănătatea creierului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Boala Alzheimer, o realitate frecvent întâlnită
- Sotul se simte "ca dupa ce bei"... ce sa fie?
- Alzheimer
- Medicamentele pentru Alzheimer si Dementa senila incetinesc agravarea bolii?
- Alzheimer sau nu?
- Boala Alzheimer
- Pentru boala Alzheimer
- Analize-teste pentru Alzheimer
- Althzaimers dementa