Reducerea cantității de zahăr din alimentele ambalate poate preveni bolile de inimă

Reducerea cantității de zahăr din alimentele ambalate poate preveni bolile de inimă

©

Autor:

Reducerea cantității de zahăr din alimentele ambalate poate preveni bolile de inimă
Reducerea cu 20% a cantității de zahăr din alimentele ambalate și cu 40% din băuturi ar putea preveni aproximativ 2, 5 milioane de evenimente de boli cardiovasculare (cum ar fi accident vascular cerebral, atacuri de cord, stopuri cardiace) și aproape jumătate de milion de decese cauzate de afecțiunile cardiovasculare.
Un parteneriat format din peste 100 de organizaÈ›ii locale, naÈ›ionale È™i internaÈ›ionale de sănătate a lansat, la începutul anului 2018, IniÈ›iativa NaÈ›ională de Reducere a Sării È™i Zahărului (NSSRI) în SUA, obiectivul fiind acela de reducere a zahărului din alimentele È™i băuturile ambalate, pentru a simula È™i cuantifica impactul asupra sănătății È™i economiei. Cercetătorii au descoperit că politica NSSRI a devenit rentabilă la È™ase ani de la adoptare.

La zece ani de la intrarea în vigoare a politicii NSSRI, SUA s-ar putea aÈ™tepta să economisească 4,28 miliarde de dolari în costurile nete totale ale asistenÈ›ei medicale È™i 118,04 miliarde de dolari pe parcursul vieÈ›ii populaÈ›iei adulte actuale (cu vârste cuprinse între 35 È™i 79 de ani), conform modelului. Adăugând costurile sociale ale pierderii productivității americanilor care dezvoltă boli din cauza consumului excesiv de zahăr, economiile totale ale costurilor politicii NSSRI se ridică la 160,88 miliarde de dolari pe parcursul vieÈ›ii populaÈ›iei adulte.

Politica ar putea reduce, de asemenea, disparitățile, cu cele mai mari câÈ™tiguri estimate de sănătate în rândul adulÈ›ilor negri È™i hispanici È™i al americanilor cu venituri mai mici È™i cu o educaÈ›ie mai redusă (populaÈ›ii care consumă cel mai mult zahăr). Eforturile de reformulare a produselor s-au dovedit a avea succes în reducerea altor substanÈ›e nutritive dăunătoare, cum ar fi grăsimile trans È™i sodiul. „Politica NSSRI este de departe cea mai atent proiectată È™i cuprinzătoare, dar realizabilă, iniÈ›iativă de reformulare a zahărului din lume”, spune autorul principal al lucrării, Siyi Shanggua, medic curant la Spitalul din Massachusetts.

Consumul de alimente È™i băuturi zaharoase este strâns legat de obezitate È™i boli precum diabetul de tip 2 È™i bolile cardiovasculare, principala cauză de mortalitate în SUA. Mai mult de doi din cinci adulÈ›i americani sunt obezi, unul din doi are diabet sau prediabet È™i aproape unul din doi au boli cardiovasculare, cei din grupurile cu venituri mai mici fiind afectaÈ›i în mod disproporÈ›ionat. Descoperirile actuale sugerează că un program naÈ›ional cu obiective voluntare de reducere a zahărului poate genera îmbunătățiri majore în sănătate È™i cheltuieli cu asistenÈ›a medicală în mai puÈ›in de un deceniu.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-09-2021 | creare: 01-09-2021 | Vizite: 401
Bibliografie
Reducing sugar in packaged foods can prevent disease in millions, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210827082431.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Se recomandă maximum 25 g de zahăr adăugat în dieta copiilor
  • Consumul de băuturi îndulcite în rândul copiilor începe mult prea devreme
  • Consumul crescut de zahăr asociat cu riscul de Alzheimer
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum