Logopedie în Constanta
Limbajul este instrumentul cel mai important al gandirii si constiintei. Aspectul psihologic al limbajului este vorbirea.Toate achizitiile din aria limbajului se bazeaza pe un suport neurofiziologic innascut, prin zonele specializate ale creierului. Prin cuvant reflectam, meditam, dialogam, povestim, adresam intrebari, ne exprimam dorinte, nevoi si ne exteriorizam sentimentele.
Mulţi copii prezintă dificultăţi în procesele de exprimare, vorbire, citire şi scriere şi de aceea au nevoie de sprijinul unui logoped. Dar oricât de bun ar fi acest specialist, este o reală nevoie de o strânsă colaborare între părinte şi logoped pentru ca exerciţiile să fie cu adevărat utile.
Atât părinţii cat şi logopedul au un obiectiv comun, şi anume corectarea tulburării de limbaj pe care o prezintă copilul şi înlăturarea tuturor efectelor negative ale acestor tulburări asupra personalităţii şi comportamentului logopatului. Un program terapeutic optim pleacă de la informaţii oferite de către părinţi în cadrul unui interviu care conţine întrebări despre dezvoltarea copilului până în momentul contactării specialistului pentru identificarea cauzelor, împletite cu informaţii obţinute în urma evaluării complexe efectuate de către logoped, astfel cunoscându-se particularităţile copilului.
Listă servicii:
- Consilierea și suportul familiei în cazul tulburărilor asociate
- Consultație logopedică
- Depistarea precoce a copiilor ce prezintă tulburări de limbaj
- Dezvoltarea auzului fonematic
- Dicție și recuperare logopedică
- Educarea mișcărilor articulatorii
- Educarea motricității generale
- Educarea respirației
- Evaluare complexă: examinare pronunție, greșeli în exprimarea orală, examinare citit-scris, maturizare senzo-motorie, orientare și structurare spațială, evaluare psihologică
- Logopedie pentru copiii cu implant cohlear / proteze auditive
- Program terapeutic pentru logonevroze (tulburări de ritm și fluență)
- Recuperarea auditiv-verbală a copilului deficient de auz
- Stabilirea coeficientului de inteligență
- Strategii terapeutice în tulburările vocii
- Terapie complexă pentru demutizare
- Terapie logopedică pentru dislalie
- Terapie logopedică pentru rinofonie / rinolalie (tulburări de pronunție)
- Terapie pentru tulburări de voce: disfonie, fonastenia, mutațiile vocii, afonie
- Terapie pentru tulburări polimorfe: afazie, alalie
- Terapie pentru tulburările de limbaj în cadrul unor deficiențe de tipul Sindrom Down, autism, ADHD, întârziere mentală, etc.
- Terapie pentru tulburările de scris-citit: dislexie, disgrafie, alexie, agrafie