Probioticele cu Lactobacillus ar putea îmbunătăți sănătatea vaginală

©

Autor:

Probioticele cu Lactobacillus ar putea îmbunătăți sănătatea vaginală
Un studiu recent arată că probioticele vaginale care includ bacterii din familia Lactobacillus pot contribui la îmbunătățirea tratamentului pentru vaginoza bacteriană.
Bacteriile Lactobacillus sunt foarte importante pentru sănătatea aparatului reproductiv, deoarece contribuie la reducerea pH-ul vaginal și protejează împotriva bolilor cu transmitere sexuală (BTS). Vaginoza bacteriană apare atunci când în flora microbiană vaginală apare o perturbare a Lactobacillus. Drept urmare pH-ul vaginal crește, apar scurgeri și inflamații. Pe termen lung, vaginoza bacteriană poate crește riscul de naștere prematură și de infecție cu BTS și de boală inflamatorie pelvină.

Deși pentru această vaginoză bacteriană tratamentul standard este reprezentat de antibiotice, în cele mai multe cazuri afecțiunea revine în șase luni. Prin astfel de studii se dorește dacă nu înlăturarea cu totul a bolii măcar prelungirea stării de bine a pacientei.

Pentru studiul realizat la Universitatea din Cape Town, oamenii de știință au comparat diverse tulpini de Lactobacillus prelevate de la femei africane cu produsele probiotice din comerț. Au analizat rata de creștere, valorile pH-ului și eectele antimicrobiene și antipatogene. Rezultatele au arătat că bacteria Lactobacillus prelevată natural era mult superioară tulpinilor create special pentru produsele din comerț.

Cercetătorii propun folosirea unei tulpini de Lactobacillus cât mai apropiată de natura corpului uman, pentru a crește durabilitatea tratamentului împotriva vaginozei bacteriene.

sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 16-06-2020 | creare: 16-06-2020 | Vizite: 906
Bibliografie
1. Probiotics with top-performing Lactobacillus strains may improve vaginal health, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200604152114.htm
2. Exploring potential of vaginal Lactobacillus isolates from South African women for enhancing treatment for bacterial vaginosis, https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1008559
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă cercetare identifică subtipul cheie de vaginoză bacteriană care crește riscul de chlamydia
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum