Potrivit ultimelor studii, consumul de ciocolată neagră scade riscul de hipertensiune

©

Autor:

Potrivit ultimelor studii, consumul de ciocolată neagră scade riscul de hipertensiune
Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de dizabilitate și mortalitate la nivel mondial. În 2019, numărul estimat de cazuri de boli cardiovasculare a fost de 523 de milioane, cu cea mai mare prevalență în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și cea mai mare mortalitate în Asia Centrală și Europa de Est.
Un studiu publicat în revista Scientific Reports a descoperit că consumul de ciocolată neagră poate reduce semnificativ riscul de hipertensiune esențială, o formă de tensiune arterială ridicată cu cauze multifactoriale și fără o cauză distinctă.

Cercetătorii au explorat relația cauzală între consumul de ciocolată neagră și riscul bolilor cardiovasculare. Au obținut date de la 64.945 de participanți de origine europeană și au identificat 21 de polimorfisme nucleotidice simple ca variabile instrumentale genetice pentru a prezice consumul de ciocolată neagră. Au analizat datele pentru a determina relația cauzală între consumul genetic prezis de ciocolată neagră și riscurile a 12 boli cardiovasculare.

Studiul a arătat că consumul de ciocolată neagră reduce semnificativ riscul de hipertensiune esențială și prezintă o asociere negativă sugestivă între consumul de ciocolată neagră și riscul de tromboembolism venos. Nu s-au observat asocieri semnificative cu alte boli cardiovasculare testate.

Studiul relevă că consumul genetic prezis de ciocolată neagră este asociat semnificativ cu un risc mai scăzut de hipertensiune esențială și sugestiv cu un risc mai scăzut de tromboembolism venos. Flavanoidele din ciocolata neagră, cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sistemului cardiovascular, pot îmbunătăți funcția endotelială, promova vasodilatația și preveni agregarea plachetară.

Cercetătorii sfătuiesc ca persoanele să nu se bazeze exclusiv pe ciocolata neagră pentru prevenirea hipertensiunii esențiale. Persoanele cu risc ridicat de hipertensiune esențială pot înlocui gustările nesănătoase cu ciocolată neagră pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

sursa: News Medical

Data actualizare: 12-01-2024 | creare: 12-01-2024 | Vizite: 722
Bibliografie
Dark chocolate cuts hypertension risk: Sweet news from latest study, link: https://www.news-medical.net/news/20240112/Dark-chocolate-cuts-hypertension-risk-Sweet-news-from-latest-study.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre puiul de somn frecvent și hipertensiunea arterială
  • Reducerea aportului de proteine ​​poate reduce riscul de diabet sau hipertensiune arterială
  • Consumul de alcool pentru o perioadă lungă de timp crește riscul de hipertensiune arterială
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum