Potrivit ultimelor studii, consumul de ciocolată neagră scade riscul de hipertensiune
©
Autor: Airinei Camelia
![Potrivit ultimelor studii, consumul de ciocolată neagră scade riscul de hipertensiune](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=46018.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Un studiu publicat în revista Scientific Reports a descoperit că consumul de ciocolată neagră poate reduce semnificativ riscul de hipertensiune esenÈ›ială, o formă de tensiune arterială ridicată cu cauze multifactoriale È™i fără o cauză distinctă.
Cercetătorii au explorat relaÈ›ia cauzală între consumul de ciocolată neagră È™i riscul bolilor cardiovasculare. Au obÈ›inut date de la 64.945 de participanÈ›i de origine europeană È™i au identificat 21 de polimorfisme nucleotidice simple ca variabile instrumentale genetice pentru a prezice consumul de ciocolată neagră. Au analizat datele pentru a determina relaÈ›ia cauzală între consumul genetic prezis de ciocolată neagră È™i riscurile a 12 boli cardiovasculare.
Studiul a arătat că consumul de ciocolată neagră reduce semnificativ riscul de hipertensiune esenÈ›ială È™i prezintă o asociere negativă sugestivă între consumul de ciocolată neagră È™i riscul de tromboembolism venos. Nu s-au observat asocieri semnificative cu alte boli cardiovasculare testate.
Studiul relevă că consumul genetic prezis de ciocolată neagră este asociat semnificativ cu un risc mai scăzut de hipertensiune esenÈ›ială È™i sugestiv cu un risc mai scăzut de tromboembolism venos. Flavanoidele din ciocolata neagră, cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sistemului cardiovascular, pot îmbunătăți funcÈ›ia endotelială, promova vasodilataÈ›ia È™i preveni agregarea plachetară.
Cercetătorii sfătuiesc ca persoanele să nu se bazeze exclusiv pe ciocolata neagră pentru prevenirea hipertensiunii esenÈ›iale. Persoanele cu risc ridicat de hipertensiune esenÈ›ială pot înlocui gustările nesănătoase cu ciocolată neagră pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.
sursa: News Medical
Data actualizare: 12-01-2024 | creare: 12-01-2024 | Vizite: 808
Bibliografie
Dark chocolate cuts hypertension risk: Sweet news from latest study, link: https://www.news-medical.net/news/20240112/Dark-chocolate-cuts-hypertension-risk-Sweet-news-from-latest-study.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Reducerea vizionării la televizor la mai puțin de o oră pe zi ar putea ajuta la prevenirea a mai mult de unul din zece cazuri de boală coronariană
- Bolile de inimă sunt mai frecvente la femeile cu oase fragile și subțiri, sugerează un nou studiu
- 3.000 de pași în plus pe zi scade riscul de hipertensiune la adulții în vârstă
- Un nou studiu leagă dietele proinflamatorii cu o mortalitate crescută la pacienții cu boli de inimă
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ce efect are cafeaua la voi?Dar ciocolata neagra?
- Ajutor opinie, unde sa ma duc, incotro sa ma indrept ? sa fie intoxicatie cu metale???????
- Ciocolata amaruie