Potrivit ultimelor studii, consumul de ciocolată neagră scade riscul de hipertensiune

Potrivit ultimelor studii, consumul de ciocolată neagră scade riscul de hipertensiune

©

Autor:

Potrivit ultimelor studii, consumul de ciocolată neagră scade riscul de hipertensiune
Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de dizabilitate È™i mortalitate la nivel mondial. În 2019, numărul estimat de cazuri de boli cardiovasculare a fost de 523 de milioane, cu cea mai mare prevalență în Orientul Mijlociu È™i Africa de Nord È™i cea mai mare mortalitate în Asia Centrală È™i Europa de Est.
Un studiu publicat în revista Scientific Reports a descoperit că consumul de ciocolată neagră poate reduce semnificativ riscul de hipertensiune esenÈ›ială, o formă de tensiune arterială ridicată cu cauze multifactoriale È™i fără o cauză distinctă.

Cercetătorii au explorat relaÈ›ia cauzală între consumul de ciocolată neagră È™i riscul bolilor cardiovasculare. Au obÈ›inut date de la 64.945 de participanÈ›i de origine europeană È™i au identificat 21 de polimorfisme nucleotidice simple ca variabile instrumentale genetice pentru a prezice consumul de ciocolată neagră. Au analizat datele pentru a determina relaÈ›ia cauzală între consumul genetic prezis de ciocolată neagră È™i riscurile a 12 boli cardiovasculare.

Studiul a arătat că consumul de ciocolată neagră reduce semnificativ riscul de hipertensiune esenÈ›ială È™i prezintă o asociere negativă sugestivă între consumul de ciocolată neagră È™i riscul de tromboembolism venos. Nu s-au observat asocieri semnificative cu alte boli cardiovasculare testate.

Studiul relevă că consumul genetic prezis de ciocolată neagră este asociat semnificativ cu un risc mai scăzut de hipertensiune esenÈ›ială È™i sugestiv cu un risc mai scăzut de tromboembolism venos. Flavanoidele din ciocolata neagră, cunoscute pentru efectele lor benefice asupra sistemului cardiovascular, pot îmbunătăți funcÈ›ia endotelială, promova vasodilataÈ›ia È™i preveni agregarea plachetară.

Cercetătorii sfătuiesc ca persoanele să nu se bazeze exclusiv pe ciocolata neagră pentru prevenirea hipertensiunii esenÈ›iale. Persoanele cu risc ridicat de hipertensiune esenÈ›ială pot înlocui gustările nesănătoase cu ciocolată neagră pentru a îmbunătăți sănătatea cardiovasculară.

sursa: News Medical

Data actualizare: 12-01-2024 | creare: 12-01-2024 | Vizite: 808
Bibliografie
Dark chocolate cuts hypertension risk: Sweet news from latest study, link: https://www.news-medical.net/news/20240112/Dark-chocolate-cuts-hypertension-risk-Sweet-news-from-latest-study.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Legătura dintre puiul de somn frecvent È™i hipertensiunea arterială
  • Reducerea aportului de proteine ​​poate reduce riscul de diabet sau hipertensiune arterială
  • Consumul de alcool pentru o perioadă lungă de timp creÈ™te riscul de hipertensiune arterială
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum