Potrivit cercetărilor, mersul reduce recidiva durerilor lombare
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul a inclus 701 adulți care tocmai se recuperaseră după un episod de durere de spate, fiind repartizați aleatoriu într-un grup care a urmat un program de mers pe jos individualizat și șase sesiuni educative ghidate de un fizioterapeut pe parcursul a șase luni, sau într-un grup de control.
Rezultatele, publicate în cea mai recentă ediție a revistei The Lancet, indică faptul că grupul de intervenție a avut mai puține episoade de durere limitativă pentru activități și o perioadă medie mai lungă înainte de recidiva durerii, cu o medie de 208 zile comparativ cu 112 zile pentru grupul de control. Mersul pe jos este prezentat ca o formă de exercițiu cu costuri reduse, accesibilă și simplă, cu beneficii multiple pentru sănătate, inclusiv sănătate cardiovasculară, densitate osoasă, greutate sănătoasă și sănătate mintală îmbunătățită.
În plus, studiul a demonstrat că programul nu doar că a îmbunătățit calitatea vieții participanților, ci a și redus necesitatea acestora de a căuta sprijin medical și timpul luat liber de la muncă, reducându-le la jumătate. Aceste descoperiri sugerează că mersul pe jos poate fi o metodă eficientă și larg implementabilă pentru prevenirea durerilor de spate recurente, contrastând cu alte intervenții bazate pe exerciții fizice care necesită supervizare clinică îndeaproape și echipament scump. Echipa de cercetare intenționează să continue explorarea modurilor în care această abordare preventivă poate fi integrată în îngrijirea de rutină a pacienților cu dureri recurente de spate.
sursa: News Medical
Data actualizare: 21-06-2024 | creare: 21-06-2024 | Vizite: 364
Bibliografie
Walking reduces recurrence of low back pain, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20240620/Walking-reduces-recurrence-of-low-back-pain-study-finds.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Investigații privind asocierea suplimentării cu vitamina D cu ameliorarea durerilor lombare
- Explorarea utilizării medicamentelor antidiabetice ca potențiali agenți de modificare a riscului de osteoartrită
- Refacerea cartilajului genunchiului afectat de intervenții chirurgicale, printr-o terapie non-chirurgicală
- Sportul alungă depresia la persoanele cu osteoartrită, în special în cazul unui nivel ridicat de durere
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Raceala in zona lombara. Ajutor
- Probleme coloana - interpretare rezultate radiografie
- Lombalgie cronica sau altceva?!
- Dureri de spate
- Dureri mari de 3-4 luni
- Durere lombara
- Probleme coloana cervicala si lombara
- Durere spate jos de 4 zile
- Durerea in zona lombara
- Mi-a intepenit spatele