5 tratamente eficiente în ameliorarea gonartrozei
Autor: Advertorial oferit de E-motion.ro
Gonartroza este o afecțiune degenerativă a articulației genunchiului, care se manifestă prin durere și reducerea mobilității. Dacă nu este tratată corespunzător, aceasta progresează și duce, printre altele, la intensificarea durerii, limitarea mobilității și deformarea articulară.
Uneori pacienții pot avea nevoie de o orteză genunchi ce reduce durerea și protejează articulația de suprasolicitare. Alți pacienți se pot confrunta cu o afectare serioasă a mobilității, având nevoie de cadru de mers sau baston, pentru a se putea deplasa.
În funcție de starea de sănătate a pacientului, medicul poate recomanda diferite metode de tratament. Iată care sunt 5 dintre acestea:
Ozonoterapia
Ozonoterapia sau terapia oxigen-ozon este recunoscută pentru multiplele ei efecte terapeutice. Ea vine în sprijinul pacientului cu gonartroză, grație efectelor ei antiinflamatoare și analgezice.
Aceasta este utilizată în infiltrații subcutanate periarticulare, intraarticulare, intramusculare sau autohemoterapie. Indiferent de tipul de ozonoterapie ales, aceasta este o metodă sigură și eficientă de tratament, ce acționează rapid asupra ameliorării simptomelor.
Terapia PRP
Terapia PRP sau plasma îmbogățită cu trombocite este o procedură nedureroasă, prin care pacientul își poate redobândi mobilitatea imediat, fără să mai aibă nevoie de dispozitive ajutătoare de mers.
Fiind o modalitate eficientă și non-invazivă de tratament, terapia PRP face posibilă amânarea intervențiilor chirurgicale.
Kinetoterapie
Atunci când articulația nu este inflamată, pacienții pot urma ședințe de kinetoterapie, pentru a restabili funcția articulară și a preveni complicațiile. Este important ca exercițiile să fie efectuate corect, sub îndrumarea unui kinetoterapeut, pentru a nu suprasolicita articulația.
Exercițiile de kinetoterapie contribuie, de asemenea, la tonifierea musculară și la îmbunătățirea funcției articulare.
Infiltrații cu corticosteroizi
Dacă gonartroza se află în stadiul inflamator, infiltrațiile cu corticosteroizi pot fi eficiente pentru a ameliora rapid durerea și a susține funcția articulară.
Tratament injectabil cu colagen
O altă modalitate sigură și eficientă de ameliorare a simptomelor la pacienții cu gonartroză este injectarea intraarticulară de colagen. În situații grave, acolo unde tratamentul convențional nu este eficient, medicul poate recomanda intervenția chirurgicală.
Aceasta urmărește refacerea genunchiului, prin înlocuirea suprafețelor articulare afectate cu o proteză totală sau parțială.
Când să mergi la medic?
Este recomandat să vizitezi un medic, dacă prezinți simptome ce pot indica că suferi de gonartroză. Acestea includ durere prelungită, care se intensifică la mișcare. Limitarea mișcării, deformarea genunchiului, care este vizibilă cu ochiul liber și modificarea în volum a articulației sunt alte semne că poți suferi de gonartroză.
Pentru a identifica gradul de dezvoltare a afecțiunii, poate fi necesară o radiografie, gradul 4 fiind forma cea mai severă de gonartroză, manifestată de dureri insuportabile și dificultăți serioase de deplasare.
Dacă te afli la menopauză, te confrunți cu diabet, obezitate sau ai suferit microtraumatisme frecvente, prezinți risc crescut de gonartroză.
Prezentarea în timp util la medic permite o diagnosticare timpurie a afecțiunii și urmarea unui tratament, înainte să apară complicații ce îți pot afecta mobilitatea și duce chiar la pierderea ei.
Date fiind opțiunile de tratament disponibile astăzi, pacienții cu gonartroză își pot redobândi mobilitatea și preveni complicațiile, îmbunătățindu-și calitatea vieții. Consultă medicul și află mai multe despre opțiunea potrivită de tratament pentru tine.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni