Pauza alimentară ajută persoanele cu diabet să slăbească și să-și controleze glicemia
©
Autor: Airinei Camelia
Un studiu recent publicat în JAMA Network Open de cercetătorii de la Universitatea din Illinois Chicago sugerează că alimentația cu restricție de timp, cunoscută și sub numele de post intermitent, poate ajuta persoanele cu diabet de tip 2 să piardă în greutate și să-și controleze nivelurile de zahăr din sânge.
Studiul a implicat 75 de participanți împărțiți în trei grupuri: un grup care a urmat regulile alimentației cu restricție de timp, un grup care a redus aportul caloric cu 25% și un grup de control. Toate măsurătorile au fost realizate pe parcursul a șase luni.
Interesant este că participanții care au mâncat doar într-o fereastră de opt ore între 12 și 20 fiecare zi au pierdut mai multă greutate decât cei care au redus aportul caloric. Ambele grupuri au avut reduceri similare ale nivelurilor glicemiei pe termen lung , măsurate prin testul hemoglobinei A1C.
Autorul principal, Krista Varady, menționează că cei din grupul de alimentație cu restricție de timp au avut un timp mai ușor să urmeze regimul, comparativ cu cei din grupul care a redus caloriile. Acest lucru se datorează probabil faptului că persoanelor cu diabet li se recomandă în mod obișnuit să reducă aportul caloric ca primă linie de apărare, așadar mulți deja încercaseră și întâmpinaseră dificultăți cu acest tip de dietă.
Studiul nu a raportat evenimente adverse grave, iar apariția hipoglicemiei și hiperglicemiei nu a diferit între grupuri. Aproximativ jumătate dintre participanți au fost de etnie afro-americană și 40% hispanică, ceea ce este relevant, dat fiind că diabetul este deosebit de prevalent în aceste grupuri.
Chiar dacă studiul este de dimensiuni reduse și ar trebui urmat de cercetări mai ample, el servește drept un prim indiciu că alimentația cu restricție de timp este o opțiune sigură și eficientă pentru persoanele cu diabet de tip 2. Totuși, cercetătorii recomandă consultarea medicului înainte de a începe o astfel de dietă.
sursa: News Medical
Studiul a implicat 75 de participanți împărțiți în trei grupuri: un grup care a urmat regulile alimentației cu restricție de timp, un grup care a redus aportul caloric cu 25% și un grup de control. Toate măsurătorile au fost realizate pe parcursul a șase luni.
Interesant este că participanții care au mâncat doar într-o fereastră de opt ore între 12 și 20 fiecare zi au pierdut mai multă greutate decât cei care au redus aportul caloric. Ambele grupuri au avut reduceri similare ale nivelurilor glicemiei pe termen lung , măsurate prin testul hemoglobinei A1C.
Autorul principal, Krista Varady, menționează că cei din grupul de alimentație cu restricție de timp au avut un timp mai ușor să urmeze regimul, comparativ cu cei din grupul care a redus caloriile. Acest lucru se datorează probabil faptului că persoanelor cu diabet li se recomandă în mod obișnuit să reducă aportul caloric ca primă linie de apărare, așadar mulți deja încercaseră și întâmpinaseră dificultăți cu acest tip de dietă.
Studiul nu a raportat evenimente adverse grave, iar apariția hipoglicemiei și hiperglicemiei nu a diferit între grupuri. Aproximativ jumătate dintre participanți au fost de etnie afro-americană și 40% hispanică, ceea ce este relevant, dat fiind că diabetul este deosebit de prevalent în aceste grupuri.
Chiar dacă studiul este de dimensiuni reduse și ar trebui urmat de cercetări mai ample, el servește drept un prim indiciu că alimentația cu restricție de timp este o opțiune sigură și eficientă pentru persoanele cu diabet de tip 2. Totuși, cercetătorii recomandă consultarea medicului înainte de a începe o astfel de dietă.
sursa: News Medical
Data actualizare: 30-10-2023 | creare: 30-10-2023 | Vizite: 441
Bibliografie
Time-restricted eating helps people with type 2 diabetes lose weight and control blood sugar, link: https://www.news-medical.net/news/20231027/Time-restricted-eating-helps-people-with-type-2-diabetes-lose-weight-and-control-blood-sugar.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Carbohidrații și riscul de gută: ce tipuri sunt protectoare și ce tipuri trebuie evitate
- Rolul vitaminei D în reglarea insulinei și prevenția diabetului
- Testarea timpurie prezice riscul de diabet și boli cardiovasculare cu mulți ani înainte de debutul simptomelor
- Doi compuși din fructe ar putea îmbunătăți sănătatea persoanelor supraponderale sau obeze
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Diabetul de tip 2 - cum sa scapam de el
- Miastenia Gravis... Poate o idee de vindecare...?
- Postul intermitent ca metoda de slabire, a reusit cineva sa slabeasca asa ?
- Postul intermitent chiar vindeca boli asa cum zic unii medici?
- Cum se tine mai ușor postul intermitent?
- Postul intermitent foarte bun pentru organism?