O injecție cu sulfat de magneziu poate proteja copiii prematuri de paralizie cerebrală

©

Autor:

O injecție cu sulfat de magneziu poate proteja copiii prematuri de paralizie cerebrală

O evaluare finanțată de National Institute for Health and Care Research (NIHR) a arătat că un program pentru a crește utilizarea sulfatului de magneziu, o injecție de 1 liră care ajută la prevenirea paraliziei cerebrale la copii prematuri, este eficient.
Cercetătorii de la Universitatea Bristol au condus cercetările publicate în Archives of Disease in Childhood.

 

Nașterile premature sunt principala cauză a leziunilor cerebrale și a paraliziei cerebrale la copii.
Datele arată că se pot proteja copiii de leziuni cerebrale prin administrarea de sulfat de magneziu la femeile care sunt în risc de naștere prematură. Acetasta procedură reduce riscul de paralizie cerebrală cu o treime. Cu toate acestea, în 2017, numai 64% dintre femeile eligibile primeau sulfat de magneziu în Anglia, Scotia și Țara Galilor.

Programul "Prevenirea paraliziei cerebrale în travaliu prematur (PReCePT)" a avut ca scop sprijinirea tuturor unităților de maternitate din Anglia pentru a crește utilizarea sulfatului de magneziu în nașterile premature.


PReCePT a fost dezvoltat în Vestul Angliei în 2014, condus de West of England Academic Health Science Network (AHSN) și University Hospitals Bristol and Weston NHS Foundation Trust. A fost apoi testat în cinci trusturi NHS din Vestul Angliei, iar acest pilot a fost evaluat de către NIHR Applied Research Collaboration West (NIHR ARC West). Apoi a fost implementat în întreaga Anglie prin intermediul AHSN Network ca un program național.

 

Evaluarea programului național, condusă de asemenea de către NIHR ARC West, a arătat că PReCePT a fost eficient și rentabil din punct de vedere al costurilor. Cercetătorii au analizat datele din UK National Neonatal Research Database pentru anul înainte și anul după ce PReCePT a fost implementat în unitățile de maternitate din Anglia. Utilizarea sulfatului de magneziu crescuse înainte, dar studiul a arătat că PReCePT a reușit să accelereze adoptarea.

 

Utilizarea a crescut cu 6.3% în medie în toate unitățile de maternitate din Anglia în primul an, peste ceea cear fi putut fi așteptat în mod normal în cazul în care această practică ar fi răspândită organic. După ajustarea pentru variațiile în momentul în care unitățile de maternitate au început programul, creșterea utilizării sulfatului de magneziu a fost de 9.5 %. Până în mai 2020, în medie, 86,4% dintre mamele eligibile primeau sulfat de magneziu.

 

Cercetătorii au estimat că programul din primul an ar putea fi asociat cu o economie de viață pentru societate de 3 milioane de lire sterline. Acest lucru ține cont de costurile programului, administrarea tratamentului și de costurile paraliziei cerebrale pentru societate pe parcursul vieții, precum și beneficiile pentru sănătate ale evitării cazurilor. Aceasta se aplică tuturor copiilor suplimentari care au avut acces la tratament în primul an al programului.

 

În cele cinci locații pilot din Vestul Angliei, utilizarea îmbunătățită a sulfatului de magneziu a fost susținută în anii de la implementarea PReCePT. Deoarece costurile programului au fost în principal în primul an de implementare, o analiză națională pe termen lung ar putea arăta că PReCePT este chiar mai rentabil pe o perioadă mai lungă de timp.


Data actualizare: 11-01-2023 | creare: 11-01-2023 | Vizite: 532
Bibliografie
University of Bristol
Edwards, H.B., et al. (2023) National PReCePT Programme: a before-and-after evaluation of the implementation of a national quality improvement programme to increase the uptake of magnesium sulfate in preterm deliveries. Archives of Disease in Childhood. 
https://fn.bmj.com/content/early/2023/01/01/archdischild-2022-324579
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum