O creștere potențială a infecțiilor cu COVID-19 în timpul iernii este probabilă, sugerează un nou studiu

©

Autor:

O creștere potențială a infecțiilor cu COVID-19 în timpul iernii este probabilă, sugerează un nou studiu
Creșterile moderate ale temperaturii afectează capacitatea virusului SARS-CoV-2 de răspândire, în timp ce umiditatea are un impact foarte mic, conform unui studiu realizat de cercetătorilor de la Universitatea din Utah. Constatările sugerează că, pe măsură ce temperaturile încep să scadă, particulele virale de pe suprafețe vor rămâne infecțioase mai mult timp.
Iarna a început în majoritatea regiunilor de pe glob, iar oficialii din domeniul sănătății publice au demarat o serie de studii pentru a afla modul în care schimbarea sezonieră va afecta capacitatea de răspândire a SARS-CoV-2, virusul care cauzează COVID-19. Un nou studiu a testat modul în care temperaturile și umiditatea afectează structura particulelor individuale asemănătoare virusului SARS-CoV-2 de pe suprafețe.

Oamenii de știință au descoperit că doar creșterile moderate ale temperaturii au distrus structura virusului, în timp ce umiditatea a avut un impact foarte mic. Pentru a rămâne infecțioasă, membrana SARS-CoV-2 are nevoie de o rețea specifică de proteine ​​dispuse într-o anumită ordine. Când structura respectivă se destramă, membrana virală devine mai puțin infecțioasă. Descoperirile sugerează că, pe măsură ce temperaturile încep să scadă, particulele de pe suprafețe vor rămâne infecțioase mai mult timp.

„Te-ai aștepta ca temperatura să facă o diferență uriașă și exact asta am văzut. Ceea ce este surprinzător este cât de puțină căldură a fost necesară pentru a descompune particulele virale. Membrana virusului este foarte sensibilă la temperatură.”, a declarat autorul principal al lucrării, Michael Vershinin, profesor asistent la Universitatea din Utah.

În cadrul experimentelor, cercetătorii au mimat condițiile de răspândire normale ale virusului. Au fost testate particule asemănătoare virusului pe suprafețele de sticlă, atât în ​​condiții uscate, cât și în condiții umede. Oamenii de știință au expus probele la diferite temperaturi în două condiții: cu particulele din interiorul unei soluții tampon lichide și cu particulele uscate în aer liber. Indiferent de condiții, creșterea temperaturii la aproximativ 34° Celsius timp de 30 de minute a degradat structura exterioară. Efectul a fost mai puternic asupra particulelor uscate decât asupra celor protejate de lichid.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-11-2021 | creare: 22-12-2020 | Vizite: 577
Bibliografie
SARS-CoV-2-like particles very sensitive to temperature, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/12/201218084142.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!