O bază de date ADN poate ajuta la identificarea mutațiilor genelor asociate cu boala
©
Autor: Vasiliu Alina
![O bază de date ADN poate ajuta la identificarea mutațiilor genelor asociate cu boala](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=37953.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Într-o primă etapă, echipa a generat o bază de date de referință a genomului de la mii de australieni sănătoși, care are potențialul de a prezice variații genice legate de dezvoltarea bolii. Cercetătorii au publicat analiza în revista Nature Communications.
„Realizând o analiză cuprinzătoare a persoanelor sănătoase, putem identifica genele care sunt asociate cu apariția bolii. Baza de referință a genomului medical va oferi un context ideal pentru viitorul cercetării genomice în Australia”, a declarat David Thomas, liderul echipei de cercetare.
Fiecare persoană are în genomul său aproximativ 6 miliarde de tipuri de ADN, care codifică toate informațiile necesare pentru a crea și rula fiecare celulă din corp. Autorii lucrării actuale publică datele genomice de la 2.570 de australieni sănătoși (64 - 95 de ani), care nu aveau cancer, boli cardiovasculare sau boli neurodegenerative.
Această primă bază de referință a genomului medical oferă cercetătorilor un cadru statistic care să permită identificarea unor noi variante de gene cauzatoare de boli. Folosind secvențierea întregului genom, cercetătorii au putut detecta modificări genetice asociate cu îmbătrânirea, incluzând telomerele mai scurte și nivelul ADN-ul mitocondrial scăzut.
Prima versiune a datelor este disponibilă cercetătorilor prin intermediul platformei Vectis. Odată finalizată, Banca de referință a genomului medical va conține date genomice de la peste 4.000 de australieni.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 28-01-2020 | creare: 28-01-2020 | Vizite: 589
Bibliografie
Genomics of health. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200123080718.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O comparație directă a testelor de sânge comerciale pentru Alzheimer dezvăluie cele mai precise opțiuni
- Un medicament nou regenerează nervii erectili deteriorați în urma operației de îndepărtare a prostatei
- Ultrasunetele ar putea ajuta persoanele oarbe să vadă
- Medicamentele care blochează receptorii mineralocorticozi ar putea proteja celulele osoase îmbătrânite
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.