Nucile pecan pot îmbunătății sănătatea cardiovasculară
©
Autor: Domșa Dariana
Consumul cu regularitate de nuci pecan poate fi benefic pentru persoanele cu risc de afecțiuni cardiovasculare. Un nou studiu, condus de cercetători de la Universitatea din Georgia, arată că nucile pecan pot îmbunătăți dramatic nivelul colesterolului unei persoane.
Participanții cu risc de boli cardiovasculare care au consumat nuci pecan în timpul unei intervenții de opt săptămâni au arătat îmbunătățiri semnificative ale colesterolului total, trigliceridelor și lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL). Conform concluziilor studiului, a fost remarcată o scădere medie cu 5% a colesterolului total și între 6% și 9% a lipoproteinelor LDL în rândul participanților care au consumat nuci pecan.
„Adăugarea nucilor penal la dietă nu numai că a produs o reducere mai mare și mai consistentă a colesterolului total și a LDL în comparație cu multe alte intervenții în stilul de viață, dar poate fi, de asemenea, o abordare mai durabilă pentru sănătate pe termen lung”, a spus unul dintre autorii studiului, Jamie Cooper, profesor în departamentul de științe nutriționale la Universitatea din Georgia.
Cercetătorii au repartizat 52 de adulți cu vârste cuprinse între 30 și 75 de ani care prezentau un risc mai mare de boli cardiovasculare într-un grup dintre următoarele. Un grup a consumat 68 de grame sau aproximativ 470 de calorii de nuci pe zi ca parte a dietei lor obișnuite, un al doilea grup a înlocuit nucile pecan cu o cantitate similară de calorii din dieta lor obișnuită, în timp ce ultimul grup, considerat de control, nu a consumat pecanele. La opt săptămâni, participanții au consumat o masă bogată în grăsimi pentru a determina modificările lipidelor din sânge și cantitatea de glucoză sau zahăr din sânge.
Lipidele din sânge au arătat îmbunătățiri similare în rândul participanților din primele două grupuri, în timp ce trigliceridele după masă au fost reduse în grupul care a consumat pecan. Glucoza după masă a fost redusă în grupul celor care au substituit nucile pecan. Cercetătorii au indicat proprietățile bioactive cunoscute ale nucilor pecan pentru posibile mecanisme care conduc la îmbunătățiri.
sursa. Science Daily
Participanții cu risc de boli cardiovasculare care au consumat nuci pecan în timpul unei intervenții de opt săptămâni au arătat îmbunătățiri semnificative ale colesterolului total, trigliceridelor și lipoproteinelor cu densitate scăzută (LDL). Conform concluziilor studiului, a fost remarcată o scădere medie cu 5% a colesterolului total și între 6% și 9% a lipoproteinelor LDL în rândul participanților care au consumat nuci pecan.
„Adăugarea nucilor penal la dietă nu numai că a produs o reducere mai mare și mai consistentă a colesterolului total și a LDL în comparație cu multe alte intervenții în stilul de viață, dar poate fi, de asemenea, o abordare mai durabilă pentru sănătate pe termen lung”, a spus unul dintre autorii studiului, Jamie Cooper, profesor în departamentul de științe nutriționale la Universitatea din Georgia.
Cercetătorii au repartizat 52 de adulți cu vârste cuprinse între 30 și 75 de ani care prezentau un risc mai mare de boli cardiovasculare într-un grup dintre următoarele. Un grup a consumat 68 de grame sau aproximativ 470 de calorii de nuci pe zi ca parte a dietei lor obișnuite, un al doilea grup a înlocuit nucile pecan cu o cantitate similară de calorii din dieta lor obișnuită, în timp ce ultimul grup, considerat de control, nu a consumat pecanele. La opt săptămâni, participanții au consumat o masă bogată în grăsimi pentru a determina modificările lipidelor din sânge și cantitatea de glucoză sau zahăr din sânge.
Lipidele din sânge au arătat îmbunătățiri similare în rândul participanților din primele două grupuri, în timp ce trigliceridele după masă au fost reduse în grupul care a consumat pecan. Glucoza după masă a fost redusă în grupul celor care au substituit nucile pecan. Cercetătorii au indicat proprietățile bioactive cunoscute ale nucilor pecan pentru posibile mecanisme care conduc la îmbunătățiri.
sursa. Science Daily
Data actualizare: 27-08-2021 | creare: 27-08-2021 | Vizite: 841
Bibliografie
Pecan-enriched diet shown to reduce cholesterol, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210823125651.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Descoperiri noi în prevenirea insuficienței cardiace: inflamația la limita infarctului
- Arahidele par a avea efecte benefice pentru sănătatea cardiovasculară a tinerilor
- Consumul regulat de cafea poate avea un impact benefic asupra tensiunii arteriale
- Recunoștința are un efect unic de ameliorare a stresului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Interpretare analize
- Crestor vs sortis
- OK de acord
- Ameteli, spondiloza + colesterol marit
- Rog interpretare TGP si TGO
- Am 25 ani, fumatoare si am colesterolul 333... recomandati-mi ceva
- Palpitatii la 3 min, colesterol marit, granulocite scazute = ?
- Colesterol crescut
- Rugaminte interpretare analize colesterol
- Colesterol 240 33 ani, trigliceridele ok