Noi orientări naționale au ca scop prevenirea obezității la femeile de vârstă mijlocie

©

Autor:

Noi orientări naționale au ca scop prevenirea obezității la femeile de vârstă mijlocie
Un nou studiu al cercetătorilor de la Centrul Medical Cedars-Sinai oferă noi ghiduri cu privire la prevenirea creșterii în greutate în limite nesănătoase, pe fondul căreia pot apărea o serie de afecțiuni grave. Conform oamenilor de știință, aproximativ două treimi din persoanele de sex feminin de vârstă mijlocie sunt supraponderale sau suferă de obezitate, acesta reprezentând totodată și motivul pentru care există o nevoie critică de intervenție asupra prevenirii creșterii ratei de apariție a obezității.
Kimberly D. Gregory, doctor în cadrul centrului american și autor principal al studiului, afirmă că în Statele Unite ale Americii a fost declarată epidemie de obezitate, în condițiile în care 42% dintre americani prezintă un indice de masă corporală cu valori de peste 30, limitele fiziologice fiind cuprinse între 18,5 și 25. Aceasta menționează și faptul că, în trecut, numeroase studii și recomandări au fost concentrate asupra investigării raportului dintre beneficiile și riscurile programelor de slăbire pe care persoanele care prezentau obezitate le urmăreau, însă abordarea corectă ar trebui să fie bazată pe evitarea dezvoltării acesteia, înainte să se pună problema de tratare.

Potrivit specialiștilor care au oferit sfaturile, greutatea medie a femeilor de vârstă mijlocie înregistrează o creștere de 1,5 kilograme, ceea ce le predispune ulterior la apariția obezității sau supraponderabilității. Din acest motiv, autorii consideră că este de o necesitate mult mai mare gestionarea greutății corporale a acestora prin consilie atunci când nu există modificări drastice ale indicelui de masă corporală, astfel încât să nu necesite intervenții ulterioare. Amanda Velazquez, director de Medicina Obezității la Departamentul de Chirurgie din cadrul spitalului, afirmă că femeile sunt predispuse la apariția obezității din cauza instalării menopauzei și a modificărilor fiziologice apărute odată cu înaintarea în vârstă.

În plus, aceasta subliniază faptul că o creștere semnificativă în greutate determină un risc mai mare de apariție a unor afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune arterială sau diabet de tip 2, precum și numeroase tipuri de cancer sau afecțiuni hepatice grave. Prin urmare, sfatul autorilor este ca femeile de vârstă mijlocie să urmărească dinamica modificărilor indicelui de masă corporală în perioada în care se instalează menopauza, în special. Aceștia concluzionează încurajând femeile care se confruntă cu o creștere în greutate, afirmând că nu este niciodată prea târziu să facă schimbări în stilul de viață.

sursa: Science Daily
foto: Cedars Sinai, Getty

Data actualizare: 04-08-2022 | creare: 04-08-2022 | Vizite: 325
Bibliografie
New national guidelines aim to prevent obesity in midlife women, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/08/220802153229.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mersul pe jos nu previne creșterea în greutate
  • Hrănirea sănătoasă a copiilor încă din primii ani de viața este esențială pentru a reduce riscul de obezitate mai târziu în viață
  • Supraalimentarea nu reprezintă principala cauză a obezității, sugerează o nouă cercetare
  •