Neurologii au descoperit cum poate fi tratată agresivitatea în mai multe tulburări psihiatrice

Neurologii au descoperit cum poate fi tratată agresivitatea în mai multe tulburări psihiatrice

©

Autor:

Neurologii au descoperit cum poate fi tratată agresivitatea în mai multe tulburări psihiatrice

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Brain Mind Institute din cadrul EPFL au identificat unele dintre mecanismele neurobiologice care controlează agresivitatea. Echipa de cercetare a identificat o deficiență a unui receptor neuron, denumit NMDA din zona amigdala. Acesta este un element-cheie în dezvoltarea agresivității.
Studiul a fost realizat pe È™oarecii care prezentau simptome de tulburări psihiatrice cum ar fi schizofrenia, autismul È™i tulburarea bipolară - toate acestea putând implica un comportament agresiv.

Caracteristica principală a acestor È™oareci, denumiÈ›i È™oareci knockout este că le lipseÈ™te gena care produce o enzimă numită ST8SIA2. Această enzimă produce acid polisialic, o moleculă de zahăr care, împreună cu un grup de proteine formează o substanță lipicioasă pe suprafaÈ›a neuronilor È™i îi ajută să se conecteze.

De asemenea, cercetarea condusă de profesorul Carmen Sandi È™i-a propus să analizeze două trăsături comportamentale care È›in de un nivel crescut de agresivitate la oameni. Frica È™i anxietatea redusă sunt cunoscute ca fiind importante în apariÈ›ia agresivității anormale, în special în cazurile de psihopatie È™i de schizofrenie.

Rezultatele au demonstrat că șoarecii knockout au arătat semne de comportament agresiv anormal comparativ cu șoarecii sănătoși. Mai exact, oamenii de știință au descoperit că receptorii NMDA la șoarecii knockout au fost incapabili de a forma noi conexiuni și de a transmite semnale legate de procesarea fricii.

Ca urmare a acestei descoperiri, cercetatorii au început să activeze receptorul NMDA al È™oarecilor agresivi cu un medicament (D-cicloserina). S-a constatat că tratamentul reduce în mod eficient comportamentul agresiv, precum È™i teama scăzută a animalelor.

Amigdala este considerată a fi centrul de procesare emoÈ›ională È™i al comportamentului emoÈ›ional din creier. Receptorul NMDA din amigdală este implicat în conectivitatea neuronilor, precum È™i în formarea corectă a amintirilor de frică.

Sursa: Science Daily


Data actualizare: 22-08-2018 | creare: 22-08-2018 | Vizite: 1762
Bibliografie
Targeting a brain mechanism could treat aggression. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180809112453.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Agresiunea la copii a fost asociată cu deficite ale funcÈ›iei cognitive
  • Studiu: Jocurile video violente nu au efect asupra agresivității viitorilor adulÈ›i
  • Agresivitatea manifestată la foame, mult mai complexă decât o consecință a hipoglicemiei
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum