MIT: Prin transpirație eliminăm toxinele din organism

©

Autor:

MIT: Prin transpirație eliminăm toxinele din organism

FALS


Ideea detoxifierii organismului prin regimuri alimentare restrictive și curățarea lui prin transpirație și alte metode invazive precum clisma sunt extrem de populare și câștigă tot mai mulți adepți. Detoxifierea este o metodă alternativă de susținere a sănătății, controversată și criticată de comunitatea științifică.
Citiți mai multe despre detoxifiere aici.

Eliminarea toxinelor printr-o transpirație abundentă este considerată a fi metoda cea mai la îndemână pentru a ne curăța organismul. În realitate însă această practică nu are niciun fundament științific, ci este doar un mit care continuă să fie transmis, mai ales prin intensa promovare de care au parte în general metodele alternative de vindecare.

Transpirația este un proces extrem de important pentru organism, care îl ajută să se răcească. Când transpirăm, eliminăm 99% apă și 1% substanțe precum săruri, proteine, proteine și uree. Toxinele nu sunt în niciun caz eliminate prin transpirație. Substanțe toxice precum alcoolul, drogurile, unele metale (mercurul) sun eliminate din organism, însă prin intermediul altor organe - ficatul, rinichii și intestinele. Scopul transpirației este de reglare a temperaturii și nu de eliminare a toxinelor.

Dacă mirosul neplăcut al transpirației ne-ar putea face să credem că e din cauza toxinelor, trebuie să știm că bacteriile de la suprafața pielii sunt cele care atunci când intră în contact cu transpirația dau acel miros urât.

Nu trebuie subestimate efectele nocive ale transpirației excesive. Expunerea corpului la temperaturi înalte sau practicarea unor activități fizice intense pot duce la deshidratare sau chiar la forțarea rinichilor să rețină apa, blocând (paradoxal) eliminarea unor substanțe toxice din corp.

Data actualizare: 02-10-2014 | creare: 02-10-2014 | Vizite: 20316
Bibliografie
Can you sweat toxins out of your body?, link: https://www.uamshealth.com/?id=12247&sid=1
What”s sweat?, link: https://kidshealth.org/kid/talk/yucky/sweat.html
Sweating, link: https://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003218.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Transpirația excesivă (hiperhidroza)
  • Glicemia ar putea fi măsurată prin analiza transpirației
  • Microgel care identifică toxinele intestinale
  •