Medicament antidiabetic cu posibile beneficii cognitive
©
Autor: Airinei Camelia
![Medicament antidiabetic cu posibile beneficii cognitive](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=47574.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Studiul subliniază corelația puternică între diabet și demență și nevoia de cercetare amănunțită pentru a înțelege implicațiile tratamentelor antidiabetice asupra riscului de demență.
Analiza, care a inclus date din 16 studii observaționale, a folosit meta-analiza Bayesiană pentru a evalua riscul de demență și boală Alzheimer asociat cu diferite clase de medicamente antidiabetice. Metforminul și SGLT-2i au arătat un risc redus de demență și Alzheimer, acest efect fiind mai pronunțat la pacienții peste 75 de ani, unde SGLT-2i au fost deosebit de eficiente comparativ cu alte medicamente.
Studiul a evidențiat importanța abordării individualizate în managementul diabetului, luând în considerare factori specifici pacientului precum vârsta, sexul, complicațiile, indicele de masă corporală (IMC), și nivelul de hemoglobină glicată (A1C). Rezultatele sugerează beneficii cognitive potențiale ale SGLT-2i, mai ales pentru managementul pacienților vârstnici, îmbinând managementul metabolic cu cel cognitiv în practica clinică. Aceste descoperiri pot influența deciziile clinicienilor în alegerea tratamentului optim pentru pacienții cu diabet, cu implicații semnificative pentru sănătatea cognitivă a pacienților în vârstă.
sursa: News Medical
Data actualizare: 16-07-2024 | creare: 16-07-2024 | Vizite: 221
Bibliografie
Study reveals potential cognitive benefits of antidiabetic drugs, link: https://www.news-medical.net/news/20240712/Study-reveals-potential-cognitive-benefits-of-antidiabetic-drugs.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii identifică o nouă țintă terapeutică pentru osteoporoză
- STUDIU: Unele antidiabetice ar putea crește riscul de boli inflamatorii intestinale
- Un nou studiu descoperă o rată mai mare de diabet de tip 2 după formele ușoare de COVID-19
- Obezitatea infantilă determinată genetic în proporție de până la 60%
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Ora medicamente diabet
- Diabet tip 2
- Diabet
- Semaglutida (Rybelsus)și glucophage
- Obezitate gradul 1 si Siofor 1000