Incidența diabetului de tip 2 poate fi redusă prin creșterea consumului de cereale integrale
©
Autor: Domșa Dariana
![Incidența diabetului de tip 2 poate fi redusă prin creșterea consumului de cereale integrale](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40311.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Diabetul de tip 2 este una dintre bolile cronice cu cea mai rapidă creÈ™tere atât în ​​Finlanda, cât È™i la nivel global. AlimentaÈ›ia sănătoasă care sprijină gestionarea greutății este cheia pentru prevenirea diabetului de tip 2. Asocierea consumului zilnic de alimente din cereale integrale cu un risc mai mic de diabet a fost demonstrată în numeroase studii.
„Conform recomandărilor nutriÈ›ionale, cel puÈ›in 3-6 porÈ›ii de alimente din cereale integrale ar trebui consumate zilnic, în funcÈ›ie de necesarul de energie al unui individ. O treime dintre finlandezi nu mănâncă nici măcar o doză de cereale integrale în fiecare zi, iar două treimi au un aport prea scăzut de fibre”, spune managerul de cercetare Jaana Lindström de la Institutul Finlandez pentru Sănătate È™i Bunăstare.
„Studiul nostru arată că o porÈ›ie de cereale integrale ca parte a dietei zilnice reduce incidenÈ›a diabetului de tip 2 la nivel de populaÈ›ie È™i, în consecință, costurile directe legate de diabet. În următorii zece ani, potenÈ›ialul societății de a realiza economii de costuri ar fi de la 300 de milioane (-3,3%) la aproape un miliard (-12,2%) de euro, în funcÈ›ie de proporÈ›ia presupusă a alimentelor din cereale integrale incluse în dieta zilnică”, spune profesorul Janne Martikainen de la Universitatea din Finlanda de Est.
Studiul actual a folosit concluzii din studii naÈ›ionale de urmărire, cum ar fi Studiul FinHealth, pentru a evalua efectele asupra sănătății È™i ale economiei ale consumului crescut de alimente din cereale integrale asupra prevenirii diabetului de tip 2. „Combinând datele la nivel de populaÈ›ie privind incidenÈ›a diabetului de tip 2 È™i costurile tratamentului acestuia, precum È™i dovezile publicate cu privire la efectele modului în care consumul de alimente din cereale integrale reduce incidenÈ›a diabetului de tip 2, am reuÈ™it să evaluăm potenÈ›iale beneficii economice È™i de sănătate din punct de vedere social È™i individual”, spune Martikainen.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 02-11-2021 | creare: 02-11-2021 | Vizite: 558
Bibliografie
Increased consumption of whole grains could significantly reduce the economic impact of type 2 diabetes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/10/211025101746.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Dietele vegetariene au eficiență aproape dublă în slăbire
- RFM - o nouă formulă care estimează procentul de grăsime corporală
- Dieta mediteraneană poate reduce riscul de diabet de tip 2, conform unui nou studiu bazat pe biomarkeri nutriționali compoziți
- Monitorizarea glicemiei fără ac - tot mai aproape de realitate
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cerealele astea integrale
- Sunt cerealele integrale mai bune din punct de vedere glicemic fata de cele rafinate ?