Luptând împotriva Covid cu Covid

©

Autor:

Luptând împotriva Covid cu Covid

Cercetătorii de la Universitatea Penn State au proiectat o nouă terapie pentru tratarea bolnavilor de Covid-19, utilizând o versiune defectă din structura virusului pentru a conduce la dispariția versiunii ce cauzează boala manifestă.

 

Cercetătorii au conceput un virus SARS-CoV-2 defect sintetic, inofensiv, dar care interferează cu creșterea virusului real, cu scopul de a folosi virusul COVID-19 împotriva sa.

 

Virusul cauzator al bolii ce conține genom de tip sălbatic, permite de fapt reproducerea și răspândirea virusului sintetic în organism, promovând astfel efectiv propriul declin.

 

În urma atașării virusului de celula gazdă, acesta își injectează materialul genetic în celulă, conducând către infecție și infectând în cursul ei și alte celule.

 

Virusurile cu „cu interferență defectuoasă”, conțin deleții mari în genomul lor care afectează adesea capacitatea de replicare a materialului genetic și de a-l împacheta în virioni.

 

Cu toate acestea, replicarea nu este afectată, chiar dacă celula conține material genetic de la un virus cu interferență defectuoasă, dar și de la un virus cu genom corect.

 

Având în vedere lungimea mai scurtă a genomului defect, ca urmare a delețiilor, genomurile cu interferență defectuoasă se pot reproduce mult mai repede decât genomurile fără greșeli de replicare. Acestea se pot reproduce de trei ori mai repede decât genomul de tip sălbatic, rezultând o reducere a încărcăturii virale de tip sălbatic cu jumătate în 24 de ore.

 

Studiul s-a desfășurat pe maimuțe verzi africane infectate deja cu virusul SARS-CoV-2 de tip sălbatic, introducând și genom cu mutații de replicare.

 

Echipa a constatat că, în termen de 24 de ore de la infecție, genomul cu interferență defectuoasă a redus cantitatea de SARS-CoV-2 cu aproximativ jumătate, comparativ cu cantitatea de virus de tip sălbatic din experimentele de control.

S-a observat o creștere a genomului cu interferență defectuoasă de 3, 3 ori mai rapidă decât virusul sălbatic.

 

Cercetătorii vor continua acest studiu la scară largă pentru a putea pune aceste descoperiri cât mai curand în practica umană.


Data actualizare: 14-07-2021 | creare: 14-07-2021 | Vizite: 342
Bibliografie
Fighting COVID with COVID, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/07/210706153039.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  •