Lumina ultravioletă poate identifica contaminarea echipamentului individual de protecție (PPE)

©

Autor:

Lumina ultravioletă poate identifica contaminarea echipamentului individual de protecție (PPE)
Cercetătorii au explicat într-un nou studiu mecanismul prin care procedurile generatoare de aerosoli pot determina răspândirea infecției cu noul coronavirus, dacă echipamentul individual de protecție nu este utilizat corespunzător.
Cea mai frecvent întâlnită greșeală pe care o face personalul medical este contaminarea feței sau a antebrațului în timp ce se dezbracă de echipament. Oamenii de știință sugerează o tehnică ieftină care utilizează lumina ultravioletă pentru a identifica contaminarea personalului în urma purtării necorespunzătoare a echipamentului și care poate crește siguranța la locul de muncă în timpul pandemiei COVID-19. Rezultatele au fost publicate în revista Medical Education.

O mare parte a personalului medical a fost infectată cu COVID-19, în ciuda utilizării echipamentului individual de protecție. Protecția personalului medical este esențială pentru siguranța celor din prima linie în lupta împotriva COVID-19 dar acest lucru poate fi obținut doar prin utilizarea corespunzătoare a hainelor de protecție.

Pentru a detecta mecanismul de contaminare, cercetătorii au folosit o soluție fluorescentă netoxică în timpul unei sesiuni de instruire a personalului medical în ceea ce privește echipamentul individual de protecție. Soluția fluorescentă a fost creată prin plasarea unei rezerve de marker într-o baie de apă caldă pentru 15 minute. Soluția putea fi văzută doar cu ajutorul luminii ultraviolete.

În cadrul experimentului, cecetatorii au instruit personalul medical cum să se îmbrace cu echipamentul de protecție, care includea o bonetă, un halat, mănuși chirurgicale, protecție de ochi, vizieră și mască N95. După ce personalul medical s-a îmbrăcat cu echipamentul, a intrat într-o cameră pentru a îngriji un pacient fictiv (un manechin) stropit cu soluția fluorescentă. Mai mult, soluția fluorescentă a fost adăugată la un nebulizator cu albuterol, utilizat de către manechin în timpul simulării.

După ce simularea s-a terminat, personalul medical în echipament de protecție a fost dus într-o cameră cu lumini stinse, înainte de a se dezbrăca. Cercetătorii au putut observa că mănușile și halatul erau contaminate de la atingerea pacientului, și la fel și vizierele și măștile, în urma tratamentului cu aerosoli. Pentru a evalua personalul medical și a identifica prezența soluției fluorescente, oamenii de știință au utilizat o lanternă cu lumină ultravioletă. După ce participanții s-au dezbrăcat complet de echipament, s-a remarcat prezența soluției fluorescente pe pielea lor. Experimentul a arătat că cea mai frecvent întâlnită greșeală a fost contaminarea feței sau antebrațelor în timpul dezbracarii echipamentului. La polul opus, cei care au respectat pașii de îmbrăcare și dezbrăcare a echipamentului, conform ghidurilor, nu aveau semne de contaminare cu soluție fluorescentă pe piele sau pe față.

Rezultatele experimentului sugerează că instruirea personalului medical cu privire la purtarea corectă a echipamentului crește siguranța la locul de muncă și scade riscul de contaminare cu noul coronavirus.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 19-05-2020 | creare: 19-05-2020 | Vizite: 725
Bibliografie
Ultraviolet light exposes contagion spread from improper PPE use: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200506091547.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: