Locația geografică influențează alimentația unui individ și riscul general de a dezvolta cancer colorectal
©
Autor: Teodorescu Mihai
Un studiu publicat în jurnalul Nutrients sugerează că există o legătură între traiul în statele din Stroke Belt (cuprinde o zonă geografică formată din statele americane cu o mortalitate prin AVC ajustată în funcție de vârstă cu cel puțin 10% peste rata națională) și incidența cancerului colorectal, precum și cu dieta nesănătoasă. Rezultatele studiului au arătat că atât consumul de carne totală, cât și cel de carne roșie, importanți factori de risc pentru afecțiunile cardiovasculare, este influențat de locația geografică.
Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele a peste 900 de participanți din regiunea Stroke Belt, majoritatea de sex feminin, care au completat un chestionar privind alimentația și stilul de viață. De asemenea, cercetătorii au folosit datele a peste 100.000 de indivizi pentru a estima riscul general de a dezvolta cancer colorectal, în funcție de locația geografică.
Potrivit concluziilor studiului, persoanele care locuiesc în Stroke Belt au în general un consum mai ridicat de carne roșie, grăsimi animale, alimente procesate și zaharuri. De asemenea, aceștia aveau un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. În plus, cercetătorii au descoperit că persoanele care trăiesc în Stroke Belt și care consumă o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine vegetale, au un risc mai mic de a dezvolta cancer colorectal.
Studiul a evidențiat, de asemenea, faptul că persoanele care locuiesc în Stroke Belt și care nu au un nivel ridicat de educație au un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. Această concluzie sugerează că educația în materie de nutriție și alegerea alimentelor sănătoase poate juca un rol important în prevenirea cancerului colorectal în această regiune.
sursa: News Medical
foto: Kei Shooting/Shutterstock
Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele a peste 900 de participanți din regiunea Stroke Belt, majoritatea de sex feminin, care au completat un chestionar privind alimentația și stilul de viață. De asemenea, cercetătorii au folosit datele a peste 100.000 de indivizi pentru a estima riscul general de a dezvolta cancer colorectal, în funcție de locația geografică.
Potrivit concluziilor studiului, persoanele care locuiesc în Stroke Belt au în general un consum mai ridicat de carne roșie, grăsimi animale, alimente procesate și zaharuri. De asemenea, aceștia aveau un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. În plus, cercetătorii au descoperit că persoanele care trăiesc în Stroke Belt și care consumă o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine vegetale, au un risc mai mic de a dezvolta cancer colorectal.
Studiul a evidențiat, de asemenea, faptul că persoanele care locuiesc în Stroke Belt și care nu au un nivel ridicat de educație au un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. Această concluzie sugerează că educația în materie de nutriție și alegerea alimentelor sănătoase poate juca un rol important în prevenirea cancerului colorectal în această regiune.
sursa: News Medical
foto: Kei Shooting/Shutterstock
Data actualizare: 21-02-2023 | creare: 21-02-2023 | Vizite: 346
Bibliografie
The association between Stroke Belt residence, colorectal cancer incidence, and diet, link: https://www.news-medical.net/news/20230220/The-association-between-Stroke-Belt-residence-colorectal-cancer-incidence-and-diet.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Eficacitatea tratamentelor împotriva cancerului depinde de momentul zilei în care sunt administrate
- Noutăți în relația dintre contraceptivele hormonale și riscul de cancer mamar
- Alcoolul, fumatul și obiceiurile alimentare asociate cu un risc mai mare de a dezvolta cancer la cap sau la gât
- Explorarea potențialului utilizării CBD în reducerea anxietății la femeile cu cancer mamar avansat
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- 19 ani, SCI sau cancer de colon?
- Rog interpretare rezultat RADIOLOGIE IMAGISTICA
- Cancer colorectal dureri greu de suportat, care sa fie motivul?
- Cancer colorectal - ce grad? Care este prognosticul?
- Sotul meu are cancer colorectal stadiul 4.in urma unui tomograf s-a descoperit ca are lichid in abdo
- Marul lupului, Tataneasa si cancer colorectal
- Griji despre cancerul colorectal...
- Alimentatie cancer colorectal