Locația geografică influențează alimentația unui individ și riscul general de a dezvolta cancer colorectal
©
Autor: Teodorescu Mihai

Pentru studiu, cercetătorii au analizat datele a peste 900 de participanți din regiunea Stroke Belt, majoritatea de sex feminin, care au completat un chestionar privind alimentația și stilul de viață. De asemenea, cercetătorii au folosit datele a peste 100.000 de indivizi pentru a estima riscul general de a dezvolta cancer colorectal, în funcție de locația geografică.
Potrivit concluziilor studiului, persoanele care locuiesc în Stroke Belt au în general un consum mai ridicat de carne roșie, grăsimi animale, alimente procesate și zaharuri. De asemenea, aceștia aveau un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. În plus, cercetătorii au descoperit că persoanele care trăiesc în Stroke Belt și care consumă o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume, cereale integrale și proteine vegetale, au un risc mai mic de a dezvolta cancer colorectal.
Studiul a evidențiat, de asemenea, faptul că persoanele care locuiesc în Stroke Belt și care nu au un nivel ridicat de educație au un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal. Această concluzie sugerează că educația în materie de nutriție și alegerea alimentelor sănătoase poate juca un rol important în prevenirea cancerului colorectal în această regiune.
sursa: News Medical
foto: Kei Shooting/Shutterstock
Data actualizare: 21-02-2023 | creare: 21-02-2023 | Vizite: 383
Bibliografie
The association between Stroke Belt residence, colorectal cancer incidence, and diet, link: https://www.news-medical.net/news/20230220/The-association-between-Stroke-Belt-residence-colorectal-cancer-incidence-and-diet.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Imunoterapia înainte de intervenția chirurgicală - foarte eficientă în cancerul colorectal
- Un nou studiu oferă speranțe pacienților cu neuroblastom, cea mai mortală formă de cancer la sugari
- Consumul crescut de carbohidrați rafinați ar putea crește riscul pentru cancer
- META-ANALIZĂ Programul de lucru în ture de noapte ar putea crește riscul de cancer la femei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- 19 ani, SCI sau cancer de colon?
- Rog interpretare rezultat RADIOLOGIE IMAGISTICA
- Cancer colorectal dureri greu de suportat, care sa fie motivul?
- Cancer colorectal - ce grad? Care este prognosticul?
- Sotul meu are cancer colorectal stadiul 4.in urma unui tomograf s-a descoperit ca are lichid in abdo
- Marul lupului, Tataneasa si cancer colorectal
- Griji despre cancerul colorectal...