Lipsa somnului crește gradul de nervozitate
Potrivit noilor cercetări, lipsa somnului crește gradul de nervozitate.
Cercetătorii au analizat jurnalele zilnice a 202 studenÈ›i care È™i-au monitorizat timp de o lună somnul, factorii de stres È™i gradul de nervozitate. Rezultatele preliminarii arată că studenÈ›ii au raportat un grad mai mare de furie în zilele în care au dormit mai puÈ›in decât de obicei.
De asemenea, oamenii de È™tiință au desfășurat un experiment de laborator care a inclus 147 de locuitori. AceÈ™tia au fost împărÈ›iÈ›i aleatoriu, unii să respecte programul obiÈ™nuit de somn, iar alÈ›ii să doarmă mai puÈ›in cu 5 ore timp de două nopÈ›i. După experiment, cercetătorii au analizat gradul de nervozitate prin expunerea candidaÈ›ilor la un zgomot iritant.
Potrivit rezultatelor, participanÈ›ii care au avut un somn satisfăcător s-au adaptat mai bine la zgomot È™i au avut un nivel mai scăzut de furie după două zile. La polul opus, cei care nu au dormit suficient au avut un grad mai mare de nervozitate după expunerea la zgomotul iritant, ceea ce înseamnă că pierderea somnului a scăzut adaptarea la circumstanÈ›e negative.
Rezultate asemănătoare s-au obÈ›inut È™i în cazul unui experiment ce a urmărit expunerea la jocuri competitive online.
Rezultatele cercetărilor arată o legătură cauzală importantă între lipsa de somn È™i gradul crescut de nervozitate È™i frustrare. Mai mult, ele sugerează că un somn insuficient afectează viață de zi cu zi. Tinerii au raportat mai multă furie în după-amiezile care au urmat nopÈ›ilor cu mai puÈ›in somn.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Coșurile de gunoi sau capacele de la toaletă neacoperite sporesc riscul de răspândire a infecțiilor virale și bacteriene
- Două ore de utilizare pasivă sau activă a dispozitivelor cu ecran poate afecta sănătatea mintală a tinerilor
- Timpul înlocuiește micile ciondăneli din cuplu cu umorul
- Programul de lucru din tinerețe ne modelează sănătatea pe măsură ce ne apropiem de vârsta adultă mijlocie
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni