Kombucha ar putea ajuta la scăderea glicemiei
©
Autor: Airinei Camelia

Ce este kombucha?
Kombucha este o băutură de ceai fermentată cu bacterii și drojdii și a câștigat popularitate în SUA pentru presupusele sale beneficii, inclusiv îmbunătățirea imunității, energiei și reducerea poftelor de mâncare și a inflamației, deși dovezile științifice pentru aceste afirmații au fost limitate. Procesul de preparare a kombucha presupune fermentarea ceaiului îndulcit cu ajutorul unei culturi simbiotice de bacterii și drojdie (SCOBY). SCOBY arată ca un disc plat, cauciucat și este adesea denumit „mama kombucha” sau „ciuperca kombucha”.Procesul de fermentație transformă zahărul din ceaiul îndulcit în diverși acizi organici, cum ar fi acidul acetic (asemănător cu acidul găsit în oțet), precum și cantități mici de alcool și dioxid de carbon. Băutura rezultată este ușor gazoasă, ușor dulce și, de obicei, ușor acidulată sau acidulată, în funcție de timpul de fermentație.
Rezultatele studiului
Studiul a implicat 12 participanți și a folosit un design încrucișat, în care participanții au primit fie kombucha, fie placebo zilnic timp de patru săptămâni, urmate de o perioadă de „curățare” de două luni, iar apoi grupurile au schimbat băuturile pentru încă patru săptămâni. Niciun grup nu a fost informat despre băutura pe care o primeau în timpul studiului.Rezultatele au arătat că, după patru săptămâni, kombucha a părut să scadă semnificativ nivelul mediu de glucoză din sânge de la 164 la 116, în timp ce diferența cu placebo nu a fost semnificativă statistic. Asociația Americană de Diabet recomandă ca nivelul zahărului din sânge înainte de masă să fie între 70 și 130.
Cercetătorii au analizat, de asemenea, compoziția microorganismelor de fermentare din kombucha pentru a identifica ingredientele active. Ei au descoperit că băutura conținea în principal bacterii de acid lactic, bacterii de acid acetic și un tip de drojdie numită Dekkera, fiecare microbi prezent în proporții aproximativ egale.
Implicațiile potențiale ale acestui studiu sunt semnificative, deoarece diabetul afectează o mare parte a populației, cu aproximativ 96 de milioane de americani având prediabet. Sunt necesare cercetări suplimentare cu un studiu mai amplu pentru a oferi dovezi mai concludente cu privire la eficacitatea kombucha în reducerea nivelului de glucoză din sânge și, potențial, prevenirea sau tratarea diabetului de tip 2. Acest studiu oferă o privire promițătoare asupra posibilelor beneficii ale kombucha pentru gestionarea diabetului.
sursa: MedicalXpress
Data actualizare: 01-08-2023 | creare: 01-08-2023 | Vizite: 625
Bibliografie
Drinking kombucha may reduce blood sugar levels in people with type 2 diabetes, pilot trial suggests, link: https://medicalxpress.com/news/2023-07-kombucha-blood-sugar-people-diabetes.html ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni