Izolarea forțată, factor de risc pentru depresie în rândul adolescenților

©

Autor:

Izolarea forțată, factor de risc pentru depresie în rândul adolescenților
Copiii și adolescenți prezintă o predisponibilitate mai mare să dezvolte o tulburare mintală și de comportament, comparativ cu adulții, în urma izolării forțate din timpul pandemiei cu COVID-19, conform unei analize realizată de publicația Elsevier. Dovezile indică faptul că singurătatea poate fi asociată cu probleme de sănătate mintală, inclusiv depresie și anxietate, care îi pot afecta pe tineri chiar și ani mai târziu.

Pandemia COVID-19 a necesitat o izolare socială larg răspândită, afectând persoanele de toate vârstele. O nouă revizuire, publicată în Jurnalul Academiei Americane de Psihiatrie a Copilului și Adolescenților (JAACAP) , raportează în mod specific modul în care au fost afectați copiii și tinerii. Conform dovezilor disponibile, persoanele tinere sunt cele mai afectate de izolarea forțată, cu riscuri semnificativ mai mari de a dezvolta depresie și anxietate, comparativ cu persoanele adulte. Revizuirea, care sintetizează peste 60 de studii preexistente, pe subiecte care se referă la izolare, singurătate și sănătate mintală pentru tinerii cu vârste cuprinse între 4 și 21 de ani, a găsit dovezi extinse ale unei asocieri între singurătate și un risc crescut de probleme de sănătate pentru copii și tineri.

Evoluția pandemiei a dus la închiderea școlilor și a locurilor de joacă din interior, dar și la limitarea numărului de persoane ce au dreptul să se deplaseze împreună, astfel că o bună parte dintre tineri continuă să fie singuri. Singurătatea din timpul pandemiei are un impact major asupra sănătății psihice a tinerilor, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Conform autorului principal al studiului, Maria Loades, lector la Clinica de Psihologie a Universității din Bath, în studiile selectate au existat dovezi că tinerii și copiii care sunt singuri ar putea avea de trei ori mai multe șanse să dezvolte depresie în viitor și că impactul singurătății asupra rezultatelor sănătății mintale, cum ar fi simptomele depresive, ar putea dura ani de zile.

Au existat, de asemenea, dovezi că durata singurătății poate fi mai importantă decât intensitatea singurătății, în creșterea riscului de depresie în rândul tinerilor. În timp ce pentru anumiți tineri singurătatea va scădea odată cu restabilirea conexiunilor sociale, pentru alții sentimentul de singurătate poate persista în timp, în special pentru cei care erau mai vulnerabili la izolarea socială înainte de blocare.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 25-11-2020 | creare: 25-11-2020 | Vizite: 453
Bibliografie
Loneliness in youth could impact mental health over the long term, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/11/201119124626.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!