Infectarea cu virusul SARS-CoV-2, urmată de vaccinare, asigură o protecție mai lungă decât simpla vaccinare
©
Autor: Domșa Dariana
![Infectarea cu virusul SARS-CoV-2, urmată de vaccinare, asigură o protecție mai lungă decât simpla vaccinare](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40335.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
În cadrul studiului, cercetătorii au urmărit 1.960 de lucrători din domeniul sănătății de la Institutul Johns Hopkins, care au primit ambele doze de vaccin Pfizer/BioNTech sau Moderna, inclusiv 73 de persoane care au avut un rezultat pozitiv al testului de reacție în lanț a polimerazei SARS-CoV-2 (PCR), înainte de prima doză de vaccin. Persoanele infectate anterior cu virusul au fost împărțite în două grupuri: cei care au fost infectați la 90 de zile sau mai aproape de prima doză de vaccin și cei a căror expunere la virus a fost cu mai mult de 90 de zile înainte de vaccinarea inițială.
După ajustarea pentru tipul de vaccin, vârsta și sexul, nivelurile de anticorpi au fost comparate pentru cei cu și fără infecție anterioară cu SARS-CoV-2 la una, trei și șase luni după a doua doză de vaccin. În plus, nivelurile de anticorpi au fost comparate la o lună și la trei luni după a doua doză între cele două grupuri cu infecție anterioară cu SARS-CoV-2.
„Am descoperit că lucrătorii din domeniul sănătății cu infecție anterioară cu SARS-CoV-2 urmată de două doze de vaccin ARNm au dezvoltat niveluri de anticorpi mai mari decât cei vaccinați, dar care nu au fost anterior infectați”, spune autorul studiului, Diana Zhong, bursier la Facultatea de Medicină a Universității John Hopkins. „Diferențele relative au fost cu 14% mai mari la o lună după a doua doză de vaccin, 19% la trei luni și 56% la șase luni”.
Zhong adaugă că participanții la studiu cu o infecție SARS-CoV-2 confirmată prin testare PCR cu mai mult de 90 de zile înainte de vaccinarea inițială aveau niveluri de anticorpi ajustate cu 9% (la o lună după a doua doză de vaccin) și 13% (la trei luni după al doilea vaccin) mai mare decât cei care au fost expuși la virus cu mai puțin de 90 de zile înainte. „Acest lucru sugerează că un interval mai lung între infecție și prima doză de vaccin poate crește răspunsul anticorpilor”.
sursa: Science Daiy
foto: Graphic created by M.E. Newman, Johns Hopkins Medicine, using public domain images.
Data actualizare: 03-11-2021 | creare: 03-11-2021 | Vizite: 724
Bibliografie
In COVID-19 vaccinated people, those with prior infection likely to have more antibodies, research finds, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/11/211101190841.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Rețeaua de canalizare - o poartă spre pandemia cu noul coronavirus
- Ledurile cu ultraviolete ar putea elimina noul coronavirus de pe suprafețe și posibil, din aer și apă
- Cercetătorii au identificat celule care sunt posibil ținta noului coronavirus
- Rapoartele privind prevalența problemelor de gust la pacienții cu COVID-19 sunt autentice, concluzionează cercetătorii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Mi-e frica sa mă vaccinez.
- Sunteti de acord cu vaccinul ?
- Vaccinare covid 19
- Vaccin Pfizer
- Păreri PRO Vaccinare - să mă vaccinez anti covid?
- Posibilitate vaccinare cu doza lll dupa tomografie toracica si inainte de dexa
- Vaccin anticovid