Indiferent de ritmul de mers, 6.000 de pași zilnic oferă importante beneficii cardiovasculare

©

Autor:

Indiferent de ritmul de mers, 6.000 de pași zilnic oferă importante beneficii cardiovasculare
Un corp tot mai mare de dovezi arată că mersul pe jos contribuie la reducerea riscului de evenimente cardiovasculare, oferind beneficii tuturor persoanelor, inclusiv celor cu risc crescut pentru boli cardiovasculare. Descoperiri recente, realizate de profesorul Amanda Paluch, arată că adulții care realizează minimum 6.000 de pași pe zi au un risc cu peste 40% mai mic de apariție a unui eveniment cardiovascular, comparativ cu cei care au făcut 2.000 de pași pe zi.

Potrivit rezultatelor meta-analizei actuale, adulții cu vârsta de peste 60 de ani pot avea un risc mai scăzut cu 40-50% de apariție a unui eveniment sau a unei boli cardiovasculare pe o perioadă medie de urmărire de șase ani, dacă realizează între 6.000 și 9.000 de pași pe zi, indiferent de ritmul lor de mers. Creșterea numărului de pași realizați a fost asociată cu o reducere progresivă a riscului.

Rezultatele evidențiază cât de important este ca adulții care sunt în general activi fizic, însă care nu reușesc să depășească 3. 000 sau 4. 000 de pași zilnic, să încerce să realizeze un efort suplimentar, astfel încât să maximizeze beneficiile mersului pe jos și să își reducă astfel șansele de a dezvolta boli cardiovasculare.

Meta-analiza a inclus peste 20.000 de persoane din SUA și din alte 42 de țări, care au participat în opt studii distincte. Beneficiile pentru sănătatea cardiovasculară ale mersului pe jos nu au fost observate pentru adulții mai tineri.

Data actualizare: 28-12-2022 | creare: 28-12-2022 | Vizite: 302
Bibliografie
Heart health tip for older adults in 2023: Step it up a bit, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221221154655.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Telefoanele smartphone pot prezice riscul de mortalitate la nivel de populație, fără un efort substanțial
  • Mergi mai mult! Fiecare 500 pași pe zi scad riscul cardiovascular cu câte 14%
  • Durata activității fizice este corelată cu rata mortalității adulților: studiu bazat pe date colectate din NHANES
  •