Încălzirea globală afectează și calitatea aerului

©

Autor:

Încălzirea globală afectează și calitatea aerului
Temperaturile ridicate, cauzate de schimbările climatice, vor afecta calitatea aerului prin creșterea concentrației de ozon, potrivit unui studiu realizat la University of Delaware.
Echipa de cercetare a adunat date, de mai bine de 50 de ani, de la Delaware Department of Natural Resources and Environmental Control despre monitorizarea aerului și modele climatice pentru a analiza tendințele climatice.

Potrivit Panel for Climate Change, temperaturile globale au crescut cu un grad Celsius și vor continua să crească în acest mod până la sfârșitul secolului al XXI-lea. Pe măsură ce temperaturile globale sunt mai ridicate, concentrațiile de ozon vor deveni mai mari, atât în timpul verii, cât și toamna sau primăvara, sezoane care vor avea temperaturi peste media normală.

Cercetătorii preconizează că această schimbare a temperaturilor va crește numărul de zile dintr-un an, iar nivelurile de ozon din atmosfera inferioară a Pamântului ar putea avea un impact negativ asupra sănătății umane.

„Ozonul are un impact negativ asupra sănătății, afectând în special sistemele cardiopulmonare și respiratorii. Este mult mai grav dacă ai deja o afecțiune respiratorie, cum ar fi astmul, sau o infecție”, a declarat Cristina Archer, autorul studiului.

Ozonul din atmosfera superioară este benefic pentru blocarea razelor ultraviolete (UV). Cu toate acestea, în straturile inferioare ale atmosferei, ozonul, poate duce la complicații pulmonare în rândul populației. În zilele în care nivelurile de ozon sunt destul de ridicate, expunerea prelungită poate duce la leziuni pulmonare permanente.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 22-03-2020 | creare: 25-07-2019 | Vizite: 741
Bibliografie
Ozone threat from climate change. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/07/190723121906.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Riscul de demență, asociat cu poluarea și deficitul de vitamina D
  • Viteza ideală de mers sau pedalat pentru a inhala cât mai puțin aer poluat
  • Poluarea auto ucide 10.000 de persoane în fiecare an în Uniunea Europeană
  •