Imunitatea dobândită în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 poate fi similară cu cea obținută în urma vaccinării
©
Autor: Domșa Dariana
![Imunitatea dobândită în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2 poate fi similară cu cea obținută în urma vaccinării](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=40018.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
O echipă de oameni de știință au testat probe de sânge de la adulți care au avut un rezultat pozitiv pentru SARS-CoV-2, pentru a măsura cât durează beneficiile imunității vaccinurilor Pfizer și Moderna și cât de bine protejează de cele mai noi variante ale virusului. Participanții la studiu au fost selectați dintr-un eșantion rasial și etnic diversificat. Folosind truse de testare a anticorpilor la domiciliu dezvoltate în laborator, participanții au prezentat probe de sânge la două până la trei săptămâni după prima și a doua doză de vaccin și la două luni după a doua doză.
În laborator, cercetătorii au testat neutralizarea anticorpilor măsurând dacă eșantionul de sânge ar putea inhiba interacțiunea dintre proteina spike a virusului și receptorul ACE2, o interacțiune în urma căruia virusul provoacă infecția. „Când am testat probele de sânge colectate la aproximativ trei săptămâni după a doua doză de vaccin, nivelul mediu de inhibiție a fost de 98%, indicând un nivel foarte ridicat de anticorpi neutralizanți”, a spus autorul studiului, Thomas McDade, profesor de antropologie la Colegiul de Arte din Weinberg.
Oamenii de știință au testat variantele mutant ale virusului și au descoperit că nivelul de inhibare a acestor variante a fost semnificativ mai mic, variind de la 67% la 92%. În testarea probelor colectate la două luni după a doua doză, cercetătorii au descoperit că răspunsurile anticorpilor au scăzut cu aproximativ 20%.
Persoanele cu cazuri confirmate clinic de COVID-19 și simptome multiple au avut un nivel de răspuns mai mare decât cele care testate pozitiv, dar cu simptome ușoare sau fără simptome. Pentru persoanele care au avut infecții ușoare sau asimptomatice, răspunsul anticorpilor la vaccinare a fost același ca și pentru persoanele care nu au fost expuse anterior. Studiul subliniază importanța primirii unei a doua doze de vaccin. Constatările susțin în continuare vaccinarea, chiar și pentru persoanele care au contractat virusul anterior.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 01-09-2021 | creare: 01-09-2021 | Vizite: 480
Bibliografie
COVID-19 antibody study shows downside of not receiving second shot, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210830081803.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Un studiu recent sugerează că long-COVID este asociat cu inactivitatea fizică
- Relaxarea treptată a măsurilor de izolare ar fi benefică pentru economia globală
- Schimbările climatice ar fi putut conduce la apariția SARS-CoV-2
- Rolul vitaminei D în evoluția COVID-19: eficacitatea suplimentării în reducerea gravității bolii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni