Relaxarea treptată a măsurilor de izolare ar fi benefică pentru economia globală

©

Autor:

Relaxarea treptată a măsurilor de izolare ar fi benefică pentru economia globală
Un studiu publicat recent arată că relaxara treptată a restricțiilor post-COVID-19 poate reduce semnificativ numărul carantinelor viitoare.
Cercetarea publicată în jurnalul științific Nature Human Behaviour este primul de această natură care evaluează potențialul efectelor carantinei și modelează impactul restricțiilor pentru 140 țări din întreaga lume.

Oamenii de știință au descoperit că o carantină strictă impusă cât mai devreme, așa cum a fost cazul Chinei, în care pauza a durat aproximativ două luni, este de preferat carantinei moderate de patru sau șase luni, cel puțin din punct de vedere economic. Acest lucru se datorează, spun aceștia, faptului că o perioadă mai scurtă de timp cauzează o reducere a perturbării asupra schimburilor regionale și globale.

Foarte interesant, cercetătorii au descoperit că inclusiv țările care nu au avut cazuri de coronavirus vor suferi pierderi economice și scăderi de cel puțin 20% pe fondul problemelor cauzate de blocarea lanțului de aprovizionare. Printre țările cele mai vulnerabile sun cele dint zona Caraibelor, care se bazează majoritar pe turism și țări din Asia Centrală precum Kazakhstan, care trăiesc preponderent pe fondul exportului. Mai mult, se estimează că piața serviciilor alimentare din Noua Zeelandă și industria turismului din Jamaica au avut pierderi de aproximativ 90%.

De asemenea, experții recomandă relaxarea treptată a măsurilor pe o perioadă de cel puțin 12 luni pentru a minimiza efectele asupra proceselor de import-export.

sursa: ScienceDaily

Data actualizare: 09-06-2020 | creare: 09-06-2020 | Vizite: 507
Bibliografie
1. Slow easing of lockdowns may be better for global economy, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/06/200603100517.htm
2. Global supply-chain effects of COVID-19 control measures, https://www.nature.com/articles/s41562-020-0896-8
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  •