Impactul încălzirii globale asupra malnutriţiei
Autor: Irimia Monica Cristiana
Încălzirea globală ar putea duce la înmulţirea cazurilor de malnutriţie din cauza efectelor dăunătoare ale expunerii la temperaturi ridicate asupra oamenilor, conform unui nou studiu publicat în PLOS Medicine de Yuming Guo şi colegii săi de la Monash University, Australia.
Este bine documentat faptul că încălzirea globală va duce, în mod indirect, la mai multe cazuri de malnutriţie pe termen lung, fapt datorat scăderii producţiei de culturi agricole. În acest studiu, cercetătorii au analizat statisticile privind cazurile de spitalizare, statistici ce au în evidenţă 80% din populaţia Braziliei. Datele au fost colectate din anul 2000 până în anul 2015. S-a analizat legătura dintre temperaturile medii înregistrate şi rata spitalizării din cauza malnutriţiei.
Pentru fiecare creştere de 1°C a temperaturii medii zilnice în sezonul cald, s-a constatat o creştere de 2,5% a ratei de spitalizare. S-a observat faptul că persoanele cu vârsta sub 19 ani şi cele de peste 80 de ani, care sufereau de malnutriţie erau, de asemenea, cele mai vulnerabile în cazul expunerii la temperaturi ridicate.
Per total, se estimează că temperaturile ridicate au fost de vină pentru 15,6% dintre cazurile de spitalizare a persoanelor ce sufereau de malnutriţie, în toată perioada desfăşurării studiului. „Posibilele căi prin care temperaturile ridicate afectează în mod direct organismul uman sunt: reducerea aportului alimentar, afectarea funcţiei de digestie şi de absorbţie şi apariţia dezechilibrului electrolitic”, observă autorii studiului.
În concluzie, „strategiile adoptate la nivel global, referitoare la schimbările climatice şi la malnutriţie, ar trebui să se axeze nu doar pe aprovizionarea cu alimente, ci şi asupra prevenţiei expunerii la căldură, în special în rândul tinerilor şi vârstnicilor.”.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Tendințe în prevalența factorilor de risc individuali - cum s-a modificat riscul mortalității cu timpul?
- Jurnalul ar putea ajuta la restabilirea sănătății fizice și mentale după un divorț
- Prieteniile apropiate sunt de ajutor în păstrarea agilității creierului
- Nivelul testosteronului sub pragul standard la persoanele tinere: un potențial motiv de îngrijorare?
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni