Yasmine, sex neprotejat... sunt insarcinata?

20-10-2009
alexis80
Nu este medic/terapeut
alexis80
Buna ziua! Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. In data de 18.10.2009 mi-a venit menstruatia, drept urmare am luat prima tableta de yasmin, (mentionez ca iau pt prima data anticonceptionale), si in data de 20.10.2009, am facut sex neprotejat, exista posibilitatea sa fi ramas insarcinata? astept raspuns! va multumesc!
5 comentarii
0
20-10-2009, ora 19:23
drKata
Nu este medic/terapeut
drKata
buna seara
teoretic nu ai cum sa ramai insarcinata pentru ca esti in perioada menstruatiei dar trebuia sa citesti pe prospectul de la anticoncioptionale pentru a vedea la cat timp dupa ce ai luat tabletele poti face sex neprotejat.
sanatate si numai bine
0
21-10-2009, ora 23:36
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
alexis80 chiar daca nu ai lua ac, niciodata nu vei ramane insarcinata in perioada menstruatiei.fiziologic e imposibil deci poti fi linistita. cat despre yasmin, din cate stiu eu ofera protectie din prima zi...si mai stiu ca unele te protejeaza din a 5 a...probabil merg pe principiul ca nu se intretin relatii sexuale pe perioada menstruatii.:) nu stiu daca e asta. oricum 100% esti protejata in primul rand prin fiziologia aparatului reproducator:P apoi de ac. sanatate!
0
22-10-2009, ora 02:23
drKata
Nu este medic/terapeut
drKata
buna seara
poti citi totu despre YASMIN

se pare ca in prospect scrie ca in primele 7 zile trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva de bariera ca si masura de siguranta
multa sanatate si numai bine
0
22-10-2009, ora 12:32
alexis80
Nu este medic/terapeut
alexis80
va multumesc pentru sfaturi drkata si axiela21, dar a-si dori si parerea dr.mihnea dragomir.va multumesc inca o data!!!
0
24-10-2009, ora 14:14
alexxy_a
Nu este medic/terapeut
alexxy_a
Începerea primului blister YASMIN
Când nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale în ultima luna
Administrarea comprimatelor YASMIN trebuie sa înceapa în prima zi a ciclului, adica în prima zi a sângerarii menstruale. Utilizati un comprimat marcat cu ziua respectiva din saptamâna. De exemplu, daca menstruatia apare într-o vineri, utilizati un comprimat marcat cu "vineri". Urmeaza apoi zilele în ordine. Puteti începe si în zilele 2-5, însa, în acest caz, asigurati-va ca folositi o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor din primul ciclu.

Pastila este eficienta de la prima pilula inghitia. Ai nevoie de protectie suplimentara timp de 7 zile in cazul in care incepi pastilele din alta zi a menstruatiei!...daca le iei din prima zi a menstrei, esti protejata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul