Yasmine, sex neprotejat... sunt insarcinata?
Buna ziua! Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. In data de 18.10.2009 mi-a venit menstruatia, drept urmare am luat prima tableta de yasmin, (mentionez ca iau pt prima data anticonceptionale), si in data de 20.10.2009, am facut sex neprotejat, exista posibilitatea sa fi ramas insarcinata? astept raspuns! va multumesc!
5 comentarii
buna seara
teoretic nu ai cum sa ramai insarcinata pentru ca esti in perioada menstruatiei dar trebuia sa citesti pe prospectul de la anticoncioptionale pentru a vedea la cat timp dupa ce ai luat tabletele poti face sex neprotejat.
sanatate si numai bine
teoretic nu ai cum sa ramai insarcinata pentru ca esti in perioada menstruatiei dar trebuia sa citesti pe prospectul de la anticoncioptionale pentru a vedea la cat timp dupa ce ai luat tabletele poti face sex neprotejat.
sanatate si numai bine
alexis80 chiar daca nu ai lua ac, niciodata nu vei ramane insarcinata in perioada menstruatiei.fiziologic e imposibil deci poti fi linistita. cat despre yasmin, din cate stiu eu ofera protectie din prima zi...si mai stiu ca unele te protejeaza din a 5 a...probabil merg pe principiul ca nu se intretin relatii sexuale pe perioada menstruatii.:) nu stiu daca e asta. oricum 100% esti protejata in primul rand prin fiziologia aparatului reproducator:P apoi de ac. sanatate!
buna seara
poti citi totu despre YASMIN
se pare ca in prospect scrie ca in primele 7 zile trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva de bariera ca si masura de siguranta
multa sanatate si numai bine
poti citi totu despre YASMIN
se pare ca in prospect scrie ca in primele 7 zile trebuie sa folosesti o metoda contraceptiva de bariera ca si masura de siguranta
multa sanatate si numai bine
va multumesc pentru sfaturi drkata si axiela21, dar a-si dori si parerea dr.mihnea dragomir.va multumesc inca o data!!!
Începerea primului blister YASMIN
Când nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale în ultima luna
Administrarea comprimatelor YASMIN trebuie sa înceapa în prima zi a ciclului, adica în prima zi a sângerarii menstruale. Utilizati un comprimat marcat cu ziua respectiva din saptamâna. De exemplu, daca menstruatia apare într-o vineri, utilizati un comprimat marcat cu "vineri". Urmeaza apoi zilele în ordine. Puteti începe si în zilele 2-5, însa, în acest caz, asigurati-va ca folositi o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor din primul ciclu.
Pastila este eficienta de la prima pilula inghitia. Ai nevoie de protectie suplimentara timp de 7 zile in cazul in care incepi pastilele din alta zi a menstruatiei!...daca le iei din prima zi a menstrei, esti protejata.
Când nu s-au mai utilizat contraceptive hormonale în ultima luna
Administrarea comprimatelor YASMIN trebuie sa înceapa în prima zi a ciclului, adica în prima zi a sângerarii menstruale. Utilizati un comprimat marcat cu ziua respectiva din saptamâna. De exemplu, daca menstruatia apare într-o vineri, utilizati un comprimat marcat cu "vineri". Urmeaza apoi zilele în ordine. Puteti începe si în zilele 2-5, însa, în acest caz, asigurati-va ca folositi o metoda contraceptiva suplimentara (metoda de bariera) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor din primul ciclu.
Pastila este eficienta de la prima pilula inghitia. Ai nevoie de protectie suplimentara timp de 7 zile in cazul in care incepi pastilele din alta zi a menstruatiei!...daca le iei din prima zi a menstrei, esti protejata.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2yasmine... daca fac pauza raman insarcinata?
- 6Anticonceptionalele... pot sa le schimb?
- 42Yasmine - sfaturi
- 5yasmine - am nevoie de un sfat
- 3o scurgere rozalie si cateva firisoare de sange, sa fie din cauza stresului?
- 5AC trebuie incepute din a 5-a zi a menstruatiei?
- 3Cind trebuie sa incep sa folosesc prima pastila Yasmine?
- 15Yasmine - prima pilula din folie uitata
- 3yasmin si modul de administrare
- 3riscuri de a ramane insarcinata?
- 23uitat pastila Yasmine
- 5Nodul la sanul stang.. se afla pe partea laterala exterioara si ma deranjeaza
- 4iau yasmin de 2 ani jum si nu am facut pauza deloc
- 6Am luat Yasmine si la cateva ore am vomitat
- 12M-am hotarat sa le iau yasmin in primul rand pt ten
- 17Intreruperea anticonceptionalelor
- 3Sangerare cu Yasmin
- 6As dori sa folosesc anticonceptionalele Marvelon.. ce ma sfatuiti?
- 16Raspuns de la un medic urgent va rog!
- 2reacti adverse ale anticonceptionalelor
Mai multe informații despre: yasmine