yasmin in tratarea acneei

03-10-2012
dienutzza
Nu este medic/terapeut
dienutzza
La prescriptia unui medic ginecolog am luat anticonceptionalele yasmin timp de un an, nu pentru protectie ci pentru tratarea acneei.Tenul mi s-a curatat foarte bine.Acum 4 luni am intrerupt pastilele si de curand acneea a reaparut.Am inceput sa iau din nou yasmin, sunt la a doua folie si inca nici un rezultat.Precizez ca imi cade si parul destul de rau, poate exista vreo legatura? Va multumesc !
1 comentarii
0
03-10-2012, ora 11:51
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Asta e problema anticonceptionalelor, odata intrerupt tratamentul acneea poate sa reapara.. Eu nu iti recomand folosirea anticonceptionalelor doar pentru acnee, gandeste-te ca iei chimicale degeaba si anticonceptionalele luate pe termen lung iti va afecta menstruatia si iti va da probleme hormonale, marea majoritate a femeilor se confrunta cu lipsa menstrei ori cu dereglari dupa ce iau anticonceptionale pentru mai multi ani.
Si eu am avut probleme cu acneea acum mai multi ani, am folosit Desorelle pentru un chist ovarian si in acelasi timp mi-a curatat si tenul foarte bine. La inceputul acestui an am avut din nou un chist insa Desorelle mi-a incarcat fata si d-abia am mai scapat dupa cateva luni de cosurile mici in piele ce au aparut in urma tratamentului...
Ideea e sa nu te astepti la acelasi rezultat de la anticonceptionale, cum au facut sa iti dispara cosurile tot asa pot sa iti si apara cosuri de la AC.
Te sfatuiesc sa folosesti creme dermato cosmetice din gama Vichy ori Avene pentru acnee, si sa folosesti si masca cu pudra de argila zilnic. Vei observa rezultate foarte bune si de durata fara a-ti administra hormoni aiurea.
Nicio femeie medic nu-si administreaza anticonceptionale si nici nu-si sfatuieste fiica sa ia aceste pastile, tine minte asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  •