yasmin-cheaguri de sange
buna ziua.am 20 de ani si iau anticonceptionale yasmin de 2 ani.am citit un articol pe internet cum ca anticonceptionalele yasmin provoaca cheaguri de sange si chiar moarte, este adevarat, exista riscul sa patesc si eu? precizez ca nu fumez si nu consum alcool.
7 comentarii
Aveti un risc de 6 ori mai mare de a face accidentul embolic descris fata de cineva care nu ia anticonceptionale de loc si de 2 ori mai mare fata de cineva care ar lua anticonceptionale obisnuite (din generatii anterioare). "Anticonceptionalul starii de bine" da accidente embolice de 2-3 ori mai frecvent decat altele, care oricum ridica riscul. Anticonceptionalele reprezinta un factor de risc independent fata de fumat.
Recent, o deputata PNL a murit in felul acesta.
Recent, o deputata PNL a murit in felul acesta.
Pai si ce imi recomandati sa renunt la ele de tot sau sa merg la un medic ginecolog sa imi prescrie altele nu yasmin.Multumesc pentru raspuns
Cel mai bine este sa nu luati anticonceptionale. Dar, daca doriti totusi sa luati, a folosi anticonceptionale care predispun mai rar la accidente tromboembolice este mai bine decat a folosi cele de acest tip.
E valabil pentru orice drog. Cel mai bine e sa nu te droghezi. Dar, daca vrei sa te droghezi, e preferabil sa iei marijuana decat heroina.
E valabil pentru orice drog. Cel mai bine e sa nu te droghezi. Dar, daca vrei sa te droghezi, e preferabil sa iei marijuana decat heroina.
Domnule Doctor, din comentariul dumneavoasta inteleg ca anticonceptionalele Yasmin sunt mai periculoase decat altele.Eu iau Yasmin de un an.Imi recomandati sa merg la medic sa mi le schimbe?
Anticonceptionalele din generatia a 3-a (asa cum e Yasmine) si din generatia a 4-a (Qlaira, de exemplu) sunt mai periculoase decat cele dinainte numai sub acest aspect specific. Astfel, ele prezinta risc crescut de accidente tromboembolice. Dar, in ceea ce priveste celelalte reactii adverse, nu prezinta risc crescut.
Este bine sa luati in calcul acest lucru daca mai exista si alti factori care, pe langa anticonceptionale, ar putea sa predispuna la accidente tromboembolice. Mai frecvente acestea sunt: fumatul si antecedentele de boala varicoasa. In asemenea cazuri, insa, e de preferat sa schimbati mai degraba metoda contraceptiva, decat sa inlocuiti niste pilule care cresc probabilitatea unui necaz de 6 ori cu unele care o cresc numai de 3 ori.
Este bine sa luati in calcul acest lucru daca mai exista si alti factori care, pe langa anticonceptionale, ar putea sa predispuna la accidente tromboembolice. Mai frecvente acestea sunt: fumatul si antecedentele de boala varicoasa. In asemenea cazuri, insa, e de preferat sa schimbati mai degraba metoda contraceptiva, decat sa inlocuiti niste pilule care cresc probabilitatea unui necaz de 6 ori cu unele care o cresc numai de 3 ori.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3contraceptive
- 11pastila problema!!!
- 5SOS cum sa scap definitiv de vaginita mea?
- 2am luat pastila gresita
- 4mi-a interzis sa mai iau Microginon pt ca pot face atacuri cerebrale de la ele
- 3am luat pastilele de la sfarsitul tabletei
- 4este posibil ca anticonceptionalele laurina se dea depresii si sa para din nou acneea?
- 3de cate contacte sexuale as avea, sunt protejata tot timpul...
- 2se poate ramane insarcinata in timp ce iau contraceptive?
- 4anticonceptionale si sunatoarea
- 3anticonceptionale yasmin - mai devreme sau mai tarziu fata de ora stabilita
- 4Anticonceptionalul si analiza medicala
- 7Dupa pauza de 7 zile sunt protejata in continuare?
- 3contraceptie desorelle
- 6anticonceptionale + bere, tigari?
- 2acnee provocata de mercilon?
- 0Epilepsia si pilulele anticontraceptive
- 0Anticonceptionalele Meleva 35 scoase de pe piata
- 8Simptome ciudate
- 2Administrare greșita karissa 28
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor yasmine
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: