WPW, TPSV

134 comentarii 1 234 5 Înainte ›
0
07-02-2008, ora 00:00
mateias
Nu este medic/terapeut
mateias
pentru hardutza.
Eu am calea anormala de conducere a impulsurilor electrice din inima foarte aproape de calea normala si medicul meu a decis impreuna cu mine in timpul studiului electrofiziologic ca este mai bine sa nu facem ablatia deoarece sansele de reuszita sunt mai mici si riscurile mai mari, de aceea am decis sa astept pana ce se va aduce o noua aparatura mai performanta cu care doctorul are o precizie mai mare si sansele de reusita sunt mai mari iar riscurile sunt mai mici. A contat si varsta mea de 31 ani probabil daca aveam 70-80 ani riscam si chiar nu reusea ablatia si in cel mai nefericit caz ardea aiurea punea stimulatorul.
Bafta multa poate lucrurile nu sun chiar asa de sumbre cum le descrii tu. Daca vrei poti sa scrii -*
Sanatate maxima

(*modificat de administrator)
0
Crroco
Nu este medic/terapeut
Crroco
Pe baza evaluarii efectuate, s-a interpretat cazul ca o fibrilatie atriala prin mecanism focal, avand indicatie de ablatie prin radiofrecventa al focarului . Am avut probleme in timpul interventiei, eu avand si trombocitopenie ( o boala de coagulare a sangelui ). In finalul procedurii am devenit in permanenta cardiostimulata, fara ritm ventricular propriu. Vreau sa spun ca inainte de interventie, la cea mai mica miscare, intram in fibrilatie, transpiram ( rece ) ameteam, nu aveam aer. Am incercat nenumarate tratamente medicamentoase ( mai mult de 10 ani ) dar... nu m-au ajutat. Am luat in timp : Chinidina, Cordarone, Sotalol, Propafenona si altele . Dupa cum v-am mai spus, dupa interventie ma simt mult - mult mai bine. Duc o viata aproape normala !
Imi pare rau, Hardutza pentru suferintele tale ! Nu spun ca la mine a fost usor. Dar vreau sa ma gandesc NUMAI la REZULTAT ! Prima data nu a reusit nici la mine. Am niste vene pacatoase, peretii lor fiind mai putini rezistenti din cauza trombocitopeniei. Si adaug ca mai sunt si obeza. Nu le-a fost usor medicilor cu mine. Dar finalul este o reusita ! Sper sa fie asa si la Tine ! Te rog, ai incredere in doctori. Sunt competenti, au o vasta experienta si daruire ! Eu am TOATA stima pentru Dansii ! Mi-au redat posibilitatea sa ma misc, sa fac activitati pe care nu le puteam desfasura inainte...
0
mateias
Nu este medic/terapeut
mateias
Sanatate maxima Croco. cred ca ai fost un caz deosebit.
dar oricum daca ablatia reusea nu aveai stimulator cardiac. probabil ca in cazul tau aceaata a fost singura solutie de a scapa de fibrilatii. Au incercat ablatia si nu a reusit si au ales solutia cu stimulatorul care te-a scapat de suferinta.
Dar nu sunt doctor asa ca probabil medicii stiu cel mai bine ce este de facut.
Hardutza asteptam vesti de la tine.
Sanatate si multa bafta.
0
ccclau30
Nu este medic/terapeut
ccclau30
buna hardutza mie nici azi nu mi-au facut studiul se preconizeaza ca mi l-ar face maine. asi vrea sa te intreb cum e ce ai simtit si cat a durat?
0
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
ccclau... sa nu iti fie frica, la mine toata procedura, inclusiv ablatia a durat 3 ore. nu stiu cat a fost studiu si cat procedura, exact. probabil ca procedura a inceput dupa ce au introdus si cea de a 4 a sonda. am simtit cand au impins sondele catre inima dar nu am murit din aia, e suportabil. cand ard simti caldura in inima, dar nici atunci nu mori si oricum ei discuta cu tine in permanenta... bafta si astept vesti cum a mers la bucuresti. au aparate mai noi oare?
0
ccclau30
Nu este medic/terapeut
ccclau30
da ai dreptate pana la urma sant intr-un spital si nu unul oarecare dar... numai cand ma gandesc simpt ca mor. In final cat ai dat si nu stiu unde ai facut tu in ce oras? ai dat inainte sau dupa? cat te-au mai tinut dupa aceea in spital?Te rog nu te supara dar vreau s-a stiu ce ma asteapta, poate sunt prea stresanta. Pooooop si ast rasp.
0
dr.Alin
Identitate neconfirmată
dr.Alin
Cum vad eu lucrurile in cazul Crroco (fara sa dispun de toate informatiile): probabil nereusind ablatia fibrilatiei (procedura e mai dificila decat pentru TPSV si uneori imposibila), medicii au sectionat calea normala de conducere a impulsului catre ventriculi, protejandu-i astfel de frecventele crescute transmise de la atrii. Sigur ca ulterior a fost necesar un cardiostimulator.
Cat despre (in)competenta medicilor, aveti in vedere si urmatoarele: scoala de electrofiziologie romaneasca e in formare, accesul la informatie / pregatire in strainatate pe vremea comunismului fiind aproape absent; aparatura e pe masura fondurilor alocate Sanatatii in tara noastra; si, sigur, medicii sunt si ei oameni si pot gresi...
Multa sanatate tuturor!
0
lbm
Nu este medic/terapeut
lbm
Nu cred ca este usor sa afirmam ca a gresit cineva. Poate fi un fascicul ascuns. La mine primele interventii au durat peste 5 ore., si au tot "ablat", iar tahicardiile imi reveneau. Am optat ptr. crioablatie, la un moment dat ptr. ca fasciculul se presupune ca eramai spre interiorul muschiului si tot nu am reusit. Tahiaritmia poate avea un substrat extrem de complex in unele cazuri.Asta nu inseamna ca o urmatoare incercare nu se va solda cu succes. Si este si ft. greu sa "nimeresti" fasciculul(zecimi de mm) in interiorul unei inimi care bate. Cunosc cazuri care s-au rezolvat dupa prima interventie.Curaj in continuare, si sa auzim de bine.
0
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
multumesc tuturor de gandurile bune...
pentru cclau, dai dracului de bani...aici nu a luat nimeni nimic inainte, dupa nu e cine stie ce...insa tu ii dai doar dc vrei.nu utia ca au salarii unii dintre ei sub 1000 ron / luna. ti se pare noemal?
sper sa ne mai auzim. sau cam incins spiritele pe aici, ce ziceti?
0
mateias
Nu este medic/terapeut
mateias
Pentru ibm sau Dr. Alin
Am inteles ca ai incercat crioablatia. Unde? Poti spune cate ceva despre crioablatie ( avantaje, dezavantaje, riscuri )
Puteti trimite si pe mail pa dresa: -*
Multumesc anticipat

0
08-02-2008, ora 00:00
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
mateias,
nu mai tot insista cu adresa privata. vrem toti sa stim detalii despre subiect... eu am facut dupa ablatie deja 2 crize, in ambele nopti postinterventie. acum ma arde inima destul de tare. mai bine puneti mana si faceti-mi rost de fosfobion, subst activa adenozina. pe cel de le tg mures, de la smurd, l-am papat eu tot. au mai avut saracii prin truse 5 fiole!
unde gasesc acest medicament. altfel greu ies din crize!
0
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Ibm,
tu ti-ai rezolvat pana la urma problema... sau esti sub medicamentatie?
0
lbm
Nu este medic/terapeut
lbm
Nu mi-am rezolvat-o inca, dar sper sa reusim cu urmatoarea interventie. Din pacate eu nu prea raspund la nici un tratament medicamentos. Asa ca iau lokren dar tot fac crize.
0
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
cat de dese sunt crizele tale?
mie mie groza e a 3-a noapte sper sa o trec cu bine pe asta. sa ma mai si odihnesc putin!
bafta la toti!
nu are nici unul o reusita completa in ceea ce priveste tratarea WPW?
cineva care a fost afara ma interseaza!
0
hardutza
Nu este medic/terapeut
hardutza
Ibm,
zile la cei care si-au rezolvat problemele de prima data sa vina si ei aici, sa ne ajute cu sfaturi si indemnuri!
0
09-02-2008, ora 00:00
lbm
Nu este medic/terapeut
lbm
La mine de la ablatii incoace e ft. aleator. Este cand fac mai multe(zeci) crize relativ scurte (cateva minute-max 2 ore) pe zi. Si trec zile cand nu fac nici una. Nu am reusit sa-mi dau seama de ce este influentat.De exemplu in concediu, cand nu aveam nici un stres major le-am facut pe cele mai multe.
0
12-02-2008, ora 00:00
ccclau30
Nu este medic/terapeut
ccclau30
Buna la toti. Am revenit si sant bine. Am facut studiu electrofiziologic si nuu mai e nevoie de ablatie.Pare s-a fie bine pana voi face 50-60 de ani. .mi-au spus ca am WPW(sindrom de preexcitatie cu tulburari de ritm., pe unda delta. )dar aceea unda delta la peste 140 de batai dispare nu mai lucreaza ceea ce este bine.voi face control din luna in luna sitratament cu mmetroprorol.VA PUP SI MAI VB. SANT TARE BUCUROASA, SPER S-A REUSITI SI VOI..
0
15-02-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
Buna ccclau30.Spune-mi si mie unde ai facut studiu electrofiziologic si cit te-a costat :D.
0
15-02-2008, ora 00:00
ccclau30
Nu este medic/terapeut
ccclau30
Buna MARIA eu sufar de wpw tip b si am facut studiul la spitalul militar din bucuresti, toate investigatiile si tot ce a urmat dupa studiu ma costat cam 12 mil. Nu e foarte mult dar daca nu i ai cred ca nu te baga nimeni in seama. Mai ales ca dupa studiu mi-au mai descoperit ca am valvele aortice unite intre ele, mam speriat si am mai dat incontinuare. Te salut si tinema la curent cu ce ai tu si ce-ti face. CLAU.
0
02-03-2008, ora 00:00
dnl
Nu este medic/terapeut
dnl
Buna,
Am 33 de ani, am fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu WPW, doctorul care a vazut (de pe un EKG) nu mi-a spus nimic. Am avut o singura criza care a durat cateva secunde. Am facut un control la unul dintre cei mai buni medici cardiologi din Sibiu si nu mi-a recomandat nimic, deci duc o viata absolut normala, mi-a spus ca pot sa fac si sport in continuare.
PS deci nu este o boala asa de grava.
0
02-03-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
Buna ccclau30 :).Cum te mai simti?Nu am mai revenit cu nici o veste, pe 20 ma duc la Timisoara.Si te tin la curent ;).
Buna dnl
Faci si crize de TPSV daca medicul ti-a recomandat sa faci sport.Ar fi minunat si la mine sa fac sport :) dar nu pot face, alerg putin si mi se ridica pulsul la 170 ca alerg 1m :( MARIA
0
03-03-2008, ora 00:00
dnl
Nu este medic/terapeut
dnl
Buna maria25,
Ce inseamna crize TPSV ?
0
03-03-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
Buna

TPSV = tahicardie paroxistica supraventriculara, adica un ritm foarte rapid dureri pericardiale.TPSV-ul apare cind nu te astepti si in prezent fac crize de citeva secunde si dispare cum a inceput.Fac tratament cu rytmonorm si nici un efect.Pe 20 ma duc la Timisoara sa fac un consult si un studiuelectrofiziologic.Eu ma documentez pe net si aflu cite ceva :>.Am ramas putin uimita cind ai scris ca medicul ti-a spus sa faci sport.OK nu e nimic rau sa nu faci si eu ma chinui sa fac si in zadar ca imediat mi se ridica ritmul :(.

Ne mai auzim :) Sanatate multa la toata lumea
0
11-03-2008, ora 00:00
ccclau30
Nu este medic/terapeut
ccclau30
buna la toti. am revenit si vreau s-a va intreb daca sufar de WPW pot da nastere unui copil asi vrea mai multe raspunsuri si explicati daca stiti care ar fi riscul? va pupicesc si astept raspuns de la voi. sanatate maxima
0
11-03-2008, ora 00:00
flv
Nu este medic/terapeut
flv
salut
am facut o ablatie acum doi ani la timisoara care nu a reusit si acum as vrea sa incerc la iasi, poate cineva sa imi dea ceva informatii?
0
12-03-2008, ora 00:00
flv
Nu este medic/terapeut
flv
Pentru alina_yoll
As vrea sa iti cer mai multe detalii despre interventie. Imi poti lasa adresa ta de e-mail? Sau trimite-mi un e-mail -*

0
01-04-2008, ora 00:00
cristina84
Nu este medic/terapeut
cristina84
maria25 am inteles ca pe 20 aveai progr la timisoara dar la ce dr ?noi avem pe 14 apr.daca ti-a facut studiu si ablatie spune si cat te-a ajuns cu tot
0
02-04-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
buna cristina84

in seara asta am venit de la Timisoara, inca nu am facut studiul m-a programat pe 5 mai.Am intrebat cam cit costa ca sa stiu si mi-a zis in jur de 500 Euro ca aduce instrumente din afara si sunt scumpe, cum depinde de fiecare.Tinem legatura.papa
0
03-04-2008, ora 00:00
cristina84
Nu este medic/terapeut
cristina84
maria dar la ce dr ai fost?si 500 euro cu tot cu atentia la dr sau fara ea?
noi avem progr pe 14 si speram sa facem si studiul tot atunci. mai vb pana atunci
0
03-04-2008, ora 00:00
maria25
Nu este medic/terapeut
maria25
Am fost la dr Ivanica.Eu l-am intrebat cat ma face sa stiu, dar cand te vei duce te duci la el in cabinet si il intrebi cat ma face cu totul pentru ca se platesti tratament, ustensile etc.Eu asa o sa procedez pentru ca in salon ori aflii cat da fiecare ori nu iti spun.Si el imparte unde stie el.Sincera sa fiu o sa plec cu 700 de euro.Normal ca o sa fie si atentia lui ca.asa dau.Tu la ce dr esti?

bafta ne mai auzim
Adaugă un comentariu / răspuns
134 comentarii 1 234 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici