colesterol marit + hepatita b
buna ziua eu am hepatita b si colesterolul marit dar noaptea mi se urca tensiunea asi dori sa stiu daca din cauza la hepatita sa am colesterol va rog un raspuns ptr tot
1 comentarii
Buna ziua.
Hepatita B nu creste colesterolul (chiar dimpotriva), este crescut din alte cauze (in primul rand alimentatie). Medicamentele care scad colesterolul (Sortis, Crestor etc.) sunt relativ toxice pentru ficat, si in general sunt contraindicate in hepatite cronice (cateodata totusi se pot da, depinde daca aveti alte boli cardiologice, pentru care merita toxicitatea (slaba) a medicamentelor ). Este mai bine sa se scada colesterolul prin dieta (in primul rand evitate grasimile animale). Hipertensiunea care apare noaptea poate sa arate toleranta scazuta la glucoza (care poate evolua spre diabet) - ar fi bine sa masurati o glicemie. Daca acesta este cazul, prin regim se poate aduce glucoza la normal, si nu se face diabet. Pentru controlul tensiunii, luati medicamentele de tensiune seara, nu mancati cu 2 ore inainte de culcare. Multa sanatate!
Hepatita B nu creste colesterolul (chiar dimpotriva), este crescut din alte cauze (in primul rand alimentatie). Medicamentele care scad colesterolul (Sortis, Crestor etc.) sunt relativ toxice pentru ficat, si in general sunt contraindicate in hepatite cronice (cateodata totusi se pot da, depinde daca aveti alte boli cardiologice, pentru care merita toxicitatea (slaba) a medicamentelor ). Este mai bine sa se scada colesterolul prin dieta (in primul rand evitate grasimile animale). Hipertensiunea care apare noaptea poate sa arate toleranta scazuta la glucoza (care poate evolua spre diabet) - ar fi bine sa masurati o glicemie. Daca acesta este cazul, prin regim se poate aduce glucoza la normal, si nu se face diabet. Pentru controlul tensiunii, luati medicamentele de tensiune seara, nu mancati cu 2 ore inainte de culcare. Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6eroare analize medicale?
- 6imunoglobulina
- 4colesterol marit? sa ma ingrijorez?
- 2Hepatita B-o intrebare, va rog mult pentru un raspuns
- 3Ce riscuri sunt sa contactez virusul hepatic B?
- 4hepatita b acum un an + viremie
- 7La ce medic poate apela?
- 5eozinofile crescute
- 5hepatita B in sarcina valorile analizelor
- 0hepatita B analize
- 1Hepatita B - stare de greata, balonare.
- 1Colesterol marit
- 0Hepatita sau ce..?
- 1Hepatita B si suplimentele
- 0Hepatita b
- 1Hepatită b de peste 25 ani
- 1Analize colesterol...
- 1Hepatită b sfaturi
Mai multe informații despre: Hepatita B Colesterolul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Infectia prin contact sexual cu virusul hepatitic B
- Hipercolesterolemie familiala
- Hipercolesterolemia poligenica
- Hepatita B
- Hepatita D
- Colesteroloza veziculei biliare (vezicula fragă)
- Hipolipidemia (hipocolesterolemia)
- Hepatita B la copii
- Despre colesterol, cu dragoste
- Colesterolul și bolile cardiovasculare
- Regim hipercolesteromie si ateroscleroza
- Colesterolul
- Grăsimile dăunătoare sănătății
- Aportul zilnic maxim de grăsimi
- Ouăle cresc nivelul colesterolului din sânge?
- Oul crește riscul cardiovascular la pacienții cu diabet tip 2?
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: