Vulvita - Cu ce se poate trata? Ce sa fac?
Buna seara. Am nevoie de ajutor urgent. De 2 zile mi s-au inflamat labiile mici dar in aceasta seara a labia dreapta mica dar si cea mare s-au tumefiat.Eu cred ca am vulvita. Am mai avut si in trecut simtome de vulvita dar fara asemenea proeminente si a trecut de la sine. Acuma cred ca e putin mai grav. Cu ce se poate trata? Ce sa fac?
Recomandati-mi ceva. Sunt insuportabile mancarimile si usturimea. Va multumesc anticipat.
Recomandati-mi ceva. Sunt insuportabile mancarimile si usturimea. Va multumesc anticipat.
9 comentarii
Buna ziua,
In afectiunea dumneavoastra va recomandam sa mergeti la un medic ginecolog pentru efectuarea unui consult. Vulvita are cauza bacteriana de aceea trebuie sa va recoltati analiza secretiei vaginale, culturi din secretie care vor lamuri cauza.
O zi frumoasa!
In afectiunea dumneavoastra va recomandam sa mergeti la un medic ginecolog pentru efectuarea unui consult. Vulvita are cauza bacteriana de aceea trebuie sa va recoltati analiza secretiei vaginale, culturi din secretie care vor lamuri cauza.
O zi frumoasa!
Nu dispun momentan de bani pt asa ceva. As putea folosi crema Canesten ?
Astazi labiile mari si cele mici sunt si mai inflamate. Pot folosit un unguent ceva calmant? Va rog daca puteti sa-mi recomandati ceva.
Roxana, un prim pas este sa folosesti un gel de igiena special pentru zona intima, le gasesti la orice supermarket si costa in jur de 10-15 lei ori chiar mai putin, depinde de marca. Gelul intim nu deregleaza flora si tine departe si candida. Este de un ajutor enorm in cazul vulvitelor.
Eu cand am avut vulvita am fost la medic si fara nicio analiza mi-a dat sa folosesc unguent Triderm timp de 7 zile dimineata si seara. Eu nu am avut labiile inflamate insa toata zona genitala era foarte rosie ca o rana.. Dupa cateva zile cu Triderm mi-a trecut. Te poti spala si cu ceai de galbenele si foarte important este sa eviti sa folosesti sapunul ori alt produs de igiena necorespunzator zonei intime, irita si mai rau. De asemenea evita sa te speli de n ori pe zi ca nu faci decat sa dereglezi si mai mult.
Ai schimbat cumva gelul de dus, sapunul in ultimele zile, saptamani? Samponul, detergentul etc.. ? Vulvitele au si o cauza alergica nu doar infectioasa.
Eu cand am avut vulvita am fost la medic si fara nicio analiza mi-a dat sa folosesc unguent Triderm timp de 7 zile dimineata si seara. Eu nu am avut labiile inflamate insa toata zona genitala era foarte rosie ca o rana.. Dupa cateva zile cu Triderm mi-a trecut. Te poti spala si cu ceai de galbenele si foarte important este sa eviti sa folosesti sapunul ori alt produs de igiena necorespunzator zonei intime, irita si mai rau. De asemenea evita sa te speli de n ori pe zi ca nu faci decat sa dereglezi si mai mult.
Ai schimbat cumva gelul de dus, sapunul in ultimele zile, saptamani? Samponul, detergentul etc.. ? Vulvitele au si o cauza alergica nu doar infectioasa.
otilia stii cu siguranta ca ea are vulvita?...Roxana s-a autodiagnosticat ' crede' ca are vulvita-- de aceea este necesar controlul de specialitate...nu ne tratam dupa ureche, pentru ca noi ' credem' ca avem nu stiu ce boala.
Cauzele - Cele mai frecvente cauze ale vulvitei sunt infecţiile genitale, fie că este vorba despre infecţia cu Candida albicans, cu Trichomonas vaginalis sau cu gonococ. De asemenea, unele infecţii nespecifice ale vaginului - cu stafilococ, streptococ, enterococ - pot provoca vulvită. În mod normal, aceşti germeni nu se găsesc în zona genitală, dar atunci când apar în această zonă provoacă inflamaţie. Vulvita nu este o boală pe care să o treci cu vederea, este o boală care te trimite la medicul ginecolog imediat
In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian, antiviral sau antiinflamator. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului.
Cauzele - Cele mai frecvente cauze ale vulvitei sunt infecţiile genitale, fie că este vorba despre infecţia cu Candida albicans, cu Trichomonas vaginalis sau cu gonococ. De asemenea, unele infecţii nespecifice ale vaginului - cu stafilococ, streptococ, enterococ - pot provoca vulvită. În mod normal, aceşti germeni nu se găsesc în zona genitală, dar atunci când apar în această zonă provoacă inflamaţie. Vulvita nu este o boală pe care să o treci cu vederea, este o boală care te trimite la medicul ginecolog imediat
In functie de cauza identificata, tratamentul consta in aplicarea locala de creme antipruriginoase sau antiseptice, tratament antimicotic, antibacterian, antiviral sau antiinflamator. In formele cu transmitere sexuala, se recomanda tratamentul partenerului.
Multumesc pt sfaturi Otilia. Intradevar am schimbat de luni gelul de dus. Dar pana acuma nu am mai patit asa si mereu schimba marca produselor. Astazi insa usturimea si mancarimile au mai incetat dar persita un miros neplacut.
bia1, inflamatiile de orice fel in zona genitala se numesc vulvite indiferent de cauza lor, asta in afara cazului cand e vorba despre glanda Bartholin... Evident cel mai bine este sa mearga la medic insa tinand cont ca nu are posibilitatea financiara, eu i-am impartasit din experienta mea cu vulvita, ramane la aprecierea ei ce face in continuare. Am incercat sa ii dau si alt raspuns pe langa celebrul mergi la medic pe care cu siguranta il stia si ea si oricine altcineva care scrie pe forum.
Roxana, de regula mirosul neplacut este dat de candidoza, de asemenea si mancarimile. Triderm este bun si in ceea ce priveste candidoza, are un spectru foarte larg. De regula daca nu stii ce ai, folosesti Triderm din cauza spectrului foarte larg, asa mi-a spus si medicul si farmacista.
Te sfatuiesc sa folosesti un sapun de bebelus pentru corp si gel special pentru igiena intima intre timp, pana cand trec probleme.
Vezi ca ti-am trimis si un mesaj privat, il vezi la profilul tau.
Roxana, de regula mirosul neplacut este dat de candidoza, de asemenea si mancarimile. Triderm este bun si in ceea ce priveste candidoza, are un spectru foarte larg. De regula daca nu stii ce ai, folosesti Triderm din cauza spectrului foarte larg, asa mi-a spus si medicul si farmacista.
Te sfatuiesc sa folosesti un sapun de bebelus pentru corp si gel special pentru igiena intima intre timp, pana cand trec probleme.
Vezi ca ti-am trimis si un mesaj privat, il vezi la profilul tau.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4infectie vaginala?
- 2infectie vaginala?
- 8Infectia vaginala se transmite?
- 5Infectie vaginala de la prezervativ?
- 4am o infectie alba varscoasa, mancarimi, dar nemirositoare
- 5cum se pot trata infectiile vaginale provocate de ampicilina
- 3Infectii vaginale foarte foarte dese
- 0Vulvovaginita acuta tratament
- 13Anexita recidivanta...cred sau nevindecata
- 9Infectie ??
- 5steriliate? infectie genitala?
- 2Am o problema cu macarimi vaginale
- 20infectie vagin si penis
- 14infectie urinara + infectie vaginala
- 6Vulvovaginita... Analizele pt candida si chlamydia igG si igM au iesit negative
- 8Ajutor! Va rog. Inflamarea vulvei si clitorisului de la testosteron
- 8Infectie vaginala, candida
- 1Infectie vaginala
Mai multe informații despre: Infectiile vulvo-vaginale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: