Vreau sa scap de Onicomicoza !

12-01-2022
icecream
Nu este medic/terapeut
icecream
Buna ! Doresc sa dezbat un subiect, adica ciuperca de la unghii. La ambele unghii de la degetele mari de la picioare, am Onicomicoza foarte avansata, de cativa ani. Unghie ingrosata, galbena, maro, rosie in unele puncte sau negreu spre verde. Creste cu ciuperca direct din radacina, creste foarte greu.Ungia este dezlipita de pe patul unghial de la jumatatea lui si imi pica toata unghia foarte des. De ceva timp a inceput sa creasca exagerat de greu si arata foarte urat, cateodata ma doare. Am inceput sa administrez un tratament recomandat de medicul meu dermatolog, adica medicatie pe cale bucala (omicral) si folosesc un lac special de unghii (Exi-Nailer) + crema (Fungisil). Relativ am facut doar prima parte a tratamentului, adica prima luna din 3. La o unghie este foarte avansat, este de nerecunoscut iar la cealalta nu e chiar asa avansat. Obisnuiam sa imi construiesc unghia cu gel de unghii, pentru a-i ascunde aspectul, iar dupa ce am dat gelul jos, dupa mult timp, unghiile aratau oribil. Totusi, am observat ceva. Am inceput prima parte a tratementului cum spuneam si eram curioasa sa inspectez radacina unghiilor, am luat o freza de unghii (pila electrica) si am dat primul strat de unghie jos, adica partea afectata si galbena (am facut asta pentru ca un alt medic dermatolog m-a sfatuit ca atunci cand incep tratamentul sa scot unghiile afectate de tot si sa las sa creasca altele), cu cat inaintam si pileam mai mul, cu atat vedeam ca unghia era tot mai normala. Unghia care era afectata mai putin (dupa ce am dat unghia galbena jos) a aratat super ok si normala, atata doar ca e jumatate din unghie si pare rupta. La cealalta la fel doar ca acolo se vede mai rau. Intrebarea mea este, cum se instaleaza ciuperca in unghie? Cum observ ca se vindeca? Este posibil ca ciuperca sa fi ajuns doar la primele straturi ale unghiei? Sau asa se vindeca ea dupa pastile? Ce ar treui sa mai fac ? Odata ce unghia e crescuta din carne, este posibil sa se vindece asa ? Sau trebuie sa astept sa creasca alta? P.S nu sunt medic, am 0 cunostinte despre acest subiect.
1 comentarii
0
18-02-2022, ora 07:10
Costy2
Nu este medic/terapeut
Costy2
Doamna, nu va scoateti ungihile!!!.Dupa ani de chin am decoperit intamplator o crema ieftina (7-8 ron )care e ptr alte boli dar care ptr mine a este nesteptat de benefica.Am dat cu ea pe unghii si pe degete, o zi da una nu.La mine rezultatele s-au vazut dupa primul tub (15gr).Am citit toate forumurile pe tema asta si nu am mai vazut crema asta indicata de nimeni.
In speranta ca va va ajuta va spun denumirea ei:Diprosalic 0, 64mg+30mg.Sa va fie de leac dvs si tuturor care citesc acest mesaj.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciuperca unghiei - ce trebuie să știi?
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •