Ciuperca de la pedichiura
Buna ziua!
Am fost sa imi fac pedichiura in urma cu 8-9 luni si de atunci s-a dezvoltat o infectie, ciuperca cred. Pentru a nu arata urat am continuat eu sa imi fac pedichiura. Nu am tratat-o cu nimic, acum arata destul de urat, galben inchis si intarita. Vreau sa stiu daca pot scapa de aceasta infectie doar cu aplicarea tratamentelor locale pentru ca nu vreau sa iau atatea luni tratamente care imi pot distruge ficatul. Sunt dispusa si sa o indepartez chirurgical, este posibil?
Am fost sa imi fac pedichiura in urma cu 8-9 luni si de atunci s-a dezvoltat o infectie, ciuperca cred. Pentru a nu arata urat am continuat eu sa imi fac pedichiura. Nu am tratat-o cu nimic, acum arata destul de urat, galben inchis si intarita. Vreau sa stiu daca pot scapa de aceasta infectie doar cu aplicarea tratamentelor locale pentru ca nu vreau sa iau atatea luni tratamente care imi pot distruge ficatul. Sunt dispusa si sa o indepartez chirurgical, este posibil?
2 comentarii
Rata de vindecare a ciupercii unghiei este intre 5-15% in cazul tratamentului local dupa un an de utilizare. Asta pentru cazuri selectionate. Tratamentul chirurgical, adica avulsia unghiala, + tratament local poate sa creasca doar putin aceasta rata, cu pretul disconfortului de luni de zile cat dureaza pana creste din nou unghia, si riscul ca unghia noua care creste sa fie distrofica si/sau sa nu mai adere de patul unghial. Deci nu este recomandat decat daca unghia este din start foarte deformata. Mai exista tratmente laser, dar cu rezultate variabile. Tratamentul oral este cel mai eficient, desi nici cu el nu se ajunge la vindecare de 100% in toate cazurile.
Faceti un consult dermatologic pentru a discuta exact ce este de facut in cazul dumneavoastra.
Faceti un consult dermatologic pentru a discuta exact ce este de facut in cazul dumneavoastra.
Update: Folosesc de 3-4 luni Exoderil Set (Acesta pentru ca Exoderil clasic contine alta substanta, nu amorolfina).
Ciuperca s-a eliminat in proportie de cam 70%. O sa continui cu acest tratament, desi mi s-a spus ca tratamentele locale nu dau rezultate. Nu am vrut sa iau medicatie orala, intrucat ar trebui luata pe termen lung si orice medicament luat pe termen lung afecteaza ficatul.
Ciuperca s-a eliminat in proportie de cam 70%. O sa continui cu acest tratament, desi mi s-a spus ca tratamentele locale nu dau rezultate. Nu am vrut sa iau medicatie orala, intrucat ar trebui luata pe termen lung si orice medicament luat pe termen lung afecteaza ficatul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Ciuperca la degetul mare piciorul stang.. nu scap de ea
- 1onicomicoza
- 16onicomicoza
- 2Onicomicoza
- 5NU e onicomicoza...Atunci CE E?
- 132Infectie unghie la picior!
- 6Onicomicoza
- 10onicomicoza
- 4Ciuperca la degetul de la mana.
- 2Infectie la unghie
- 3Unghie infectata