Onicomicoza

02-05-2022
Irina2000
Nu este medic/terapeut
Irina2000
Buna ziua ! De cateva luni mi s a format o onicomicoza la degetele mari de la picioare, mi am dat cu Exoderil si ExiNailer + spa cu bicarbonat. Niciun efect, unghia a devenit "goala" pe dedesubt si am taiat-o cam 85% pana aproape de baza.
Stiu ca mai sunt si alte solutii locale de tratament precum Kitonail, Scholl..si antifungice Terbinafina. Nu as vrea sa iau inca Terbinafina pentru ca are ca reactie adversa eruptii cutanate si eu sunt sensibila si la alte medicamente cu aceasta reactie.Sora mea de la care am si luat onicomicoza(iar ea de la o pedichiurista) a luat Terbinafina cum i a prescris medicul dar e in zadar, ciuperca tot nu s a vindecat si e intr o situatie asemanatoare cu a mea. Am mai auzit si de unguent Lamisil, dar nu stiu daca da rezultate si pt onicomicoza. Ce as mai putea incerca ?
1 comentarii
0
05-05-2022, ora 16:28
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua
Unghia este f groasa si cremele obisnuite nu sunt eficiente Doar unele lacuri de unghii-Loceryl sa mycoster pe care nu le gasiti in tara sau creme preparate care se aplica ocluziv. Mergeti la medic dermatolog ptr prescriere.
Zi buna
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciuperca unghiei - ce trebuie să știi?
  • Micoza unghiei și ciuperca piciorului - prevenție și tratament
  •