virus herpetic

De cativa ani imi apare pe mana stanga (cu aceeasi localizare) o eruptie formata din cateva bubite mici usor rosiatice. Pentru ca (din pacate) ascult mai repede de sfatul altora decat sa merg la medic, am ascultat ce au spus altii - adica, cum ca ar fi pe sistem nervos si sa dau cu nidoflor ca trece. Intr-adevar trecea. Dar totusi la cateva luni imi reaparea. In final am ajuns la dermatolog, care mi-a spus ca este posibil sa fie herpes. Am facut testarea din sange si mi-a iesit herpes simplex 1 cronic. Mi s-a recomandat aciclovir crema si tablete. Am dat intai cu crema sa vad daca are efect, dar nici gand de imbunatatire a situatiei. In schimb, cum dadeam cu nidoflor cum trecea... pentru ceva vreme.
De curand am realizat ca am ajuns dependenta de nidoflor, cum nu-l folosesc, cum imi apare eruptia.
Ultimul medic la care am fost mi-a spus ca pare a fi un panaritiu herpetic ( eruptia nu contine lichid in vezicule, ca in cazul herpesului), care apare de obicei la personalul medical, ca o boala profesionala. Mentionez ca nu sunt cadru medical. Ce alta cauza ar putea fi aparitia acestui virus.
Mentionez ca nu cred sa fi avut vreodata herpes la gura sau la organele genitale.
Multumesc celor ce-mi vor raspunde.
De curand am realizat ca am ajuns dependenta de nidoflor, cum nu-l folosesc, cum imi apare eruptia.
Ultimul medic la care am fost mi-a spus ca pare a fi un panaritiu herpetic ( eruptia nu contine lichid in vezicule, ca in cazul herpesului), care apare de obicei la personalul medical, ca o boala profesionala. Mentionez ca nu sunt cadru medical. Ce alta cauza ar putea fi aparitia acestui virus.
Mentionez ca nu cred sa fi avut vreodata herpes la gura sau la organele genitale.
Multumesc celor ce-mi vor raspunde.
8 comentarii

Danabv, iti multumesc pentru raspuns.
Astept totusi si raspunsul unui medic de specialitate.
Multumesc.
Astept totusi si raspunsul unui medic de specialitate.
Multumesc.

Eruptia herpetica nu este sub forma de bubite rosietice ci de vezicule grupate "in buchet".
Probabilca este vorba de o eczema cronica.
Cereti parerea si altui dermatolog !
Probabilca este vorba de o eczema cronica.
Cereti parerea si altui dermatolog !

Multumesc pentru raspuns.
Mi s-a recoltat analiza si de la locul eruptiei ( leziune cutanata) si am primit azi rezultatul - herpes simplex 1.
Bubitele nu contin lichid(doar daca ma scarpin intens se rupe pielea de deasupra si sunt ff usor umezite) si nu sunt grupate. Nu ma ustura, nu ma doare. doar senzatia de prurit.La inceput, cand apar sunt usor rosii, dar la cateva zile se inrosesc doar dupa ce ma spal pe maini sau ma scarpin.
Acum ptr ca nu mi-am mai dat cu nimic pe maini cam de 1 luna eruptia s-a extins cam la 2/3 cm.
Este posibil sa fie si altceva combinat cu acest simplex 1?Repet nu a cedat la Zovirax -crema, dar a cedat ptr. timp scurt la nidoflor.
Mi s-a recoltat analiza si de la locul eruptiei ( leziune cutanata) si am primit azi rezultatul - herpes simplex 1.
Bubitele nu contin lichid(doar daca ma scarpin intens se rupe pielea de deasupra si sunt ff usor umezite) si nu sunt grupate. Nu ma ustura, nu ma doare. doar senzatia de prurit.La inceput, cand apar sunt usor rosii, dar la cateva zile se inrosesc doar dupa ce ma spal pe maini sau ma scarpin.
Acum ptr ca nu mi-am mai dat cu nimic pe maini cam de 1 luna eruptia s-a extins cam la 2/3 cm.
Este posibil sa fie si altceva combinat cu acest simplex 1?Repet nu a cedat la Zovirax -crema, dar a cedat ptr. timp scurt la nidoflor.

buna ziua..acum vreo 2-3 zile, mi-au aparut pe spate foarte multe bubite mici si rosii(buchet), care ma mananca foarte tare...doctorul meu de familie mi-a recomandat Zovirax-crema.este buna pentru asa ceva??cam ce ar putea fi aceasta iritatie si de la ce anume a aparut??va multumesc si ast cu nerabdare un raspuns

Pentrru corinam:
Eu nu cred in rezultatul primit!
Incearca Elocom crema, in 2 aplicatii zilnice 4-5 zile, apoi revino cu un raspuns.
Eu nu cred in rezultatul primit!
Incearca Elocom crema, in 2 aplicatii zilnice 4-5 zile, apoi revino cu un raspuns.

Pentru vasi22:
Probabil ca ai zona zoster. Tratamentul este bun!
Probabil ca ai zona zoster. Tratamentul este bun!

Multumesc mult pentru raspuns.
Medicul virusolog la care am fost mi-a dat Valtrex ptr 1 luna, dar mi-a fost teama sa-l iau pentru ca am ceva probleme cu tansaminazele, asa ca am acceptat un tratament homeopat, care vad ca da rezultate, daca nu va fi bine voi incerca crema propusa de dvs.
Multumesc mult inca o data pentru raspuns.
Medicul virusolog la care am fost mi-a dat Valtrex ptr 1 luna, dar mi-a fost teama sa-l iau pentru ca am ceva probleme cu tansaminazele, asa ca am acceptat un tratament homeopat, care vad ca da rezultate, daca nu va fi bine voi incerca crema propusa de dvs.
Multumesc mult inca o data pentru raspuns.

am si eu aceiasi problema, cu ce te-ai tratat ?! te rog spune-mi si mie!multumesc

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2bube pe maini cu lichid si pe corp bube rosii
- 12Bubite mici albe + mancarime
- 14Bubite rosii pe capul penisului
- 15bubite rosii pe penis
- 7bubite pe buza.. ce am?
- 5bubite albe cu eruptie pe penis
- 2Nu stiu ce sunt bubitele astea rosii?!Putin ajutor va rog!
- 4infectie sau candidoza?
- 1bubite pe buze
- 5in urma cu 3 zile, mi-au aparut in gat niste bubite rosii
- 10Bube pe piele
- 3Tratament corect cu Prednison?
- 5Bubite pe piele inexplicabile...
- 1Bubite inconjurare de piele rosie si mancarimi
- 0bubite albe pe sfarc. spm sau sarcina?
- 1bubite ce seamana cu ciupituri de tantar
- 0Intrebare - pe tot corpul puncte rosii si ma mananca de nu mai pot
- 0Prurigo...
- 0Bubite rosii, iriratie bebe 2 luni! Ajutor, ce poate fi???
- 0Piscaturi pe spate
Mai multe informații despre: bubite rosii bubite pe piele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: